Ratele românilor, o nouă creștere | Euro, paritate cu dolarul | De ce nu scade prețul benzinei

Categorie: Actualitate, Afaceri, Bănci, Bursă, Economie, Video

*Acest video a fost înregistrat miercuri, 13 iulie, înainte de citirea inflației în US*
Săptămâna trecută, pe Wall-Street, a fost agitație. Știrile despre șomaj au fost date în prima vineri a lunii, iar rezultatele au fost surprinzător de bune – 372.000 locuri de muncă. Șomajul din US a rămas neschimbat – 3.6%, o valoare foarte mică.
Mai există o parte din raportarea șomajului și anume creșterea salarială, plata medie pe oră a angajatului american: 5.1%. Companiile din US au fost obligate să mărească salariile. Problema liniilor aeriene vine din lipsa personalului. Salariile mai mari au o incidență foarte mare asupra profiturilor companiilor. Pepsi a anunțat marți rezultatele pe Q2 și au fost foarte bune. Și guidance-ul a fost mai bun decât se aștepta.
O lună cu o inflație mai mică decât așteptările nu ar fi fost un semn că am atins vârful inflaționist. Prețul produselor petroliere a scăzut dramatic. A scăzut și grâul și a ajuns la 800 de cenți / bushel.
Aurul, de la 2075, cât era în martie, a ajuns la 1725 și celelalte metale la fel. Scăderea metalelor ne arată că cea mai mare teamă este cea de recesiune. Doar o recesiune face ca inflația să scadă cu adevărat. După această vară, decizia investitorilor de a lichida portofelele se va întâmpla în august, septembrie, octombrie. Nenorocirea vine mereu toamna; iulie și chiar și august sunt mai liniștite. Toate băncile așteaptă să dea rezultate mult mai proaste decât acum un an. Apple, liderul de piață, așteaptă la fel – rezultate mai scăzute decât acum un an. NETFLIX a scăzut cu mai mult de 50%: de la 660 anul trecut, la 170. Investitorii intră pe o anumită poziție atunci când simt potențialul de creștere. Toate acțiunile sunt cumpărate și vândute pentru viitor, nu pentru ce au realizat companiile până în momentul prezent. Micii investitori nu fac legea pe bursă. Avem de-a face cu manageri de fonduri și roboți – peste 50% dintre tranzacții. Așa cum creșterea de pe burse a fost amplificată, așa cred că se va întâmpla și cu prăbușirea. Spre deosebire de BVB, la NYSE, acțiunile pot cădea și 90% într-o zi și nu le oprește nimeni de la tranzacționare. Așa cum am intuit, Musk nu vrea să cumpere Twitter. Acțiunile Tesla au un suport destul de bun la 600, dar eu rămân la ideea că au în continuare un preț exagerat.
Twitter trebuie să se prăbușească la 20, acolo unde îi este locul. Acțiunile Twitter nu se pot shorta în acest moment. Musk s-a oferit inițial să cumpere acțiunile Twitter cu 54 de dolari și să delisteze compania. Musk și-a creat foarte mulți dușmani pe Wall-Street. Când se unesc, dușmanii reușesc să te doboare, poți să fii chiar și super corect. Nu m-ar mira să văd o avalanșă de shortări pe Tesla când procesul cu Twitter va începe/ Acest video a fost înregistrat miercuri, înainte de citirea inflației în US. Peste două săptămâni începe publicarea rezultatelor marilor companii din tech. Deși euro a ajuns la paritate cu dolarul, Lagarde nu face nimic în Europa. Creșterea dobânzii este așteptată pe data de 21 iulie. Războiul s-a perenizat și aproape nimeni nu mai vorbește despre drama lui
▶️▶️▶️▶️▶️Vă puteți abona pe www.celindra.ro și, pe lângă tranzacțiile pe care le puteți urmări real-time, vom putea să și dialogăm.

Mă puteți găsi și aici:
Facebook https://www.facebook.com/cristian.sima.315/
Instagram https://www.instagram.com/cristiansima2021/
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/cristian-sima-075b394a/
Iar restul de videos pe canalul meu de YouTube unde postez cel puțin săptămânal.
https://www.youtube.com/channel/UCWgk…
Comandă cele două volume "Marea spovedanie a brokerului fugar" – despre momentul WBS, cât și despre alte subiecte economice și social-culturale.
Cărțile pot fi achiziționate de aici
https://www.cristiansima.ro/store/

Urmărește și VIDEO-ul despre imobiliare

#nyse #finance #fed #investment #trading #cryptomarket #macroeconomie #cristiansima #wallstreet #brokerulfugar #inflatie #stagflatie #bitcoin #actiuni #bursa #Investitiibursa


Video – Ratele românilor, o nouă creștere | Euro, paritate cu dolarul | De ce nu scade prețul benzinei


Sursa: Cristian Sima Feed your Greed

 


Alte articole