Posta Romana se reinventeaza

Categorie: Afaceri

Posta Romana, companie de stat depasita de vremuri parca s-a trezit din letargia in care era afundata si vine cu un plan de relansare si inca unul indraznet Pentru a reusi sa-si creasca veniturile,posta se va ansa si pe piata asigurarilor, a serviciilor financiar-bancare si nu in ultimul rand, in sectorul telefoniei mobile.

Cifra de afaceri a Postei Romane va continua sa scada si in 2013. Petru a preveni un dezastru, managementul companiei exploreaza noi nise pe care s-ar putea impune Posta. Conform directorului general al companiei, Ion Smeeianu, in ultimii trei ani, institutia pe care o conduce a cumulat pierderi de peste 400 de milioane de lei. In plus, la finalul anului, Posta pierde dreptul rezervat de trimitere a corespondentei cu greutatea cuprinsa intre 0 si 50 de grame.

Din 2013, Posta va incepe sa presteze servicii financiar-bancare prin colaborare cu o banca deja existenta pe piata sau isi va fonda o institutie financiara proprie. De asemenea, in oficiile postale, se vor desfasura si activitati de brokeraj in asigurari. Cel mai ambitios plan al conducerii Postei este lansarea companiei pe piata serviciilor d telefonie mobila.

Prin toate aceste demersuri de diversificare a surselor de venit, conducerea Postei Romane incearca o amortizare a pierderilor din ultimii an si o revenire a companiei pe un trend ascendent si profitabil.   


Alte articole