Miliardarul Warren Buffett se pregătește de pensie și își caută succesori

Categorie: Pe scurt

Miliardarul american Warren Buffett, unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii se gândește să se pensioneze, la venerabila vârstă de 87 de ani. Firma de investiții pe care o conduce și expansiunea căreia a determinat-o poate fi preluată de doi vice-președinți mai tineri care lucrează deja de multă vreme în conducerea companiei.

Cei doi au fost numiți recent vice-președinți, calificându-se astfel pe lista scurtă a posibililor succesori ai lui Buffett în fruntea Berkshire Hethaway. Cei doi sunt Gregory Abel și Ajit Jain, informează BBC.

Buffett, care a declarat că starea lui de sănătate este încă una foarte bună i-a descris pe cei doi posibili succesori ca având „Berkshire în sânge”. Promovarea a venit pentru a le oferi celor doi poziții din care să poată gestiona o parte mai mare a afacerii.

Gregory Abel are 55 de ani și conducea divizia de energie a companiei, în timp ce Ajit Jian, în vârstă de 66 de ani s-a ocupat de divizia specializată în asigurări.

Warren Buffett a spus că aceste schimbări vor fi aproape imperceptibile din exterior, dar în interiorul companiei au o importanță majoră deoarece asigură o succesiune lină care nu ar trebui să afecteze operațiunile companiei.

Buffett a condus Berkshire Hethaway timp de două decenii. În această perioadă a transformat-o într-un conglomerat activ într-o arie largă de sectoare.


Alte articole

Adauga comentariu