Microsoft este oficial cea mai mare companie din lume care permite platile in Bitcoin

Categorie: Afaceri

Este posibil ca decizia companiei software sa fi fost influentata de declaratiile lui Bill Gates, consilierul tehnic oficial al Microsoft, din luna octombrie. Acesta a precizat ca sustine plata in Bitcoin, deoarece i se pare „foarte interesanta” si „mai buna” decat valuta traditionala.

Astfel, in prezent, Microsoft accepta criptomoneda ca plata pentru continutul digital care poate fi descarcat, in colaborare cu BitPay, procesorul de tranzactii Bitcoin.

Eric Lockard, vicepresedinte corporativ in cadrul Microsoft, a explicat ca este o mutare inteligenta a companiei, deoarece Bitcoin, desi nu este inca alegerea principala in domeniul platilor, se dezvolta in permanenta. „Ne asteptam ca aceasta dezvoltare sa continue; astfel, oferindu-le oamenilor posibilitatea de a folosi Bitcoin pentru achizitionarea produselor si serviciilor noastre, ne plasam intr-o pozitie de top in tendintele actuale privind monedele digitale”, a declarat Lockard.

Pe pagina online a Microsoft privind platile se explica faptul ca persoanele care intentioneaza sa utilizeze Bitcoin pot plati doar pentru servicii digitale, in niciun caz pentru bunuri fizice. Utilizatorii trebuie mai intai sa adauge criptomoneda la conturile lor Microsoft; procesul, destul de usor de inteles, este descris in patru pasi simpli pe site-ul web.

Clientii din SUA pot folosi deja Bitcoin pentru a plati jocurile, aplicatiile, videoclipurile sau melodiile achizitionate din magazinele virtuale apartinand Microsoft. Nu se stie exact cand va fi extins acest proces si in alte tari. Achizitiile realizate prin intermediul monedei virtuale nu sunt rambursabile.

Sursa: Entrepreneur


Alte articole