Microsoft confirma zvonurile privind restructurarile. Peste 3000 de angajati sunt vizati

Categorie: Afaceri

Microsoft a anuntat restructurari masive, respectiv disponibilizari care vor afecta cateva mii dintre angajatii companiei. Sunt vizate, in special, departamentele de marketing si vanzari care urmeaza sa primeasca structuri noi, astfel incat sa se integreze mai bine in noua organizare a companiei.

Cea mai mare parte a disponibilizarilor se va face in afara Statelor Unite, unde Microsoft are cea mai mare parte din forta de munca, respectiv 71.000 de angajati , din totalul de 121.000 la nivel global, scrie venturebeat.com.

Unii dintre angajatii care urmeaza sa ramana fara locuri de munca au fost deja anuntati, in timp ce altii au primit vestea ca Microsoft intentioneaza sa le desfiinteze pozitiile in viitorul apropiat. Masurile vin dupa ce Microsoft si-a incheiat anul fiscal, devenind deja o traditie in cadrul companiei, cel putin sub comanda CEO-ului Satya Nadella. Astfel, in 2014 au fost concediati 18.000 de angajati, in 2015 7.800 de angajati au ramas fara locuri de munca, iar in 2016 au fost concediati doar 1.850 de angajati.


Alte articole