Manchester United depaseste Real Madrid in topul Forbes al celor mai valoroase echipe de fotbal

Categorie: Pe scurt

Manchester United a reusit sa depaseasca Real Madrid, proaspata castigatoare a Ligii Campionilor, clasandu-se pe prima pozitie in topul Forbes al celor mai valoroase branduri din fotbal.

Echipa din Manchester este evaluata la 3,69 miliarde USD si revine pe prima pozitie a topului dupa cinci ani. Pe locul al doilea se claseaza Barcelona, gruparea catalana fiind evaluata de catre specialistii revistei de business la 3,64 miliarde USD, in timp ce madrilenii, evaluati la 3,58 miliarde USD se claseaza pe pozitia a treia.

In primele 10 cele mai valoroase echipe de club din lume se regasesc inca cinci echipe englezesti: Manchester City, Arsenal, Chelsea, Liverpool si Tottenham.

Tot in top 10, pe pozitia a patra se regasesc cei de la Bayern München, campionii Germaniei, iar pe pozitia a noua se claseaza finalista Ligii Campionilor din acest an, Juventus Torino.

Realul care a castigat in acest an titlul in Spania si Liga Campionilor a ocupat prima pozitie a topului Forbes in ultimii patru ani dar, in ciuda performantelor, valoarea i-a scazut cu 2%, in timp ce United s-a apreciat cu 11%.


Alte articole

Adauga comentariu