Levi Strauss înlocuiește oamenii cu lasere inteligente pentru a-și automatiza producția de blugi

Categorie: Pe scurt

Levi Strauss, unul dintre cele mai cunoscute branduri de blugi din lume face un pas important către automatizare. Compania va folosi tehnologia laser în procesul de producție.

Conform BBC, compania a anunțat că, prin utilizarea acestei tehnologii va reuși să reducă procesul chimic prin care sun prelucrați blugii, în special decolorarea, reușind astfel să aducă un plus de eficiență producției.

Tehnologia laser va înlocui munca manuală, ceea ce va face ca la fiecare 90 de secunde să iasă o pereche de blugi de pe linia de producție. Prin munca manuală, se produceau două sau trei perechi la fiecare oră.

În opinia conducerii Levi Strauss, această tehnologizare va face compania mai competitivă și îi va oferi avantajul unei adaptabilități crescute la piețele locale.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că procesul de modernizare a liniilor de producție nu va duce la concedieri. Oamenii vor fi fi mutați către alte arii de activitate în cadrul companiei.

Această mișcare intervine în contextul unei concurențe acerbe pe segmentul articolelor de îmbrăcăminte date, în special de brandurile de fast-fashion ca H&M și Zara.

 

 

 


Alte articole

Adauga comentariu