Legea europeană care reglementează serviciile digitale vine cu noi reguli pentru giganții tech

15 decembrie 2020

Uniunea Europeană urmează să definitiveze un nou set de reguli care vor reglementa piața digitală din interiorul UE, inclusiv modul în care operează giganții din domeniu.

Conform BBC un nou set de reglementări, denumite Legile Serviciilor și Piețelor digitale, vor fi anunțate în cursul zilei de marți. Se anticipează că acestea vor reprezenta cea mai profundă revizie regulilor care guvernează domeniul digital din ultimii 20 de ani. Punctele principale se concentrează pe asigurarea unui climat concurențial echitabil și asumarea responsabilității asupra conținutului publicat pentru fiecare platformă activă în interiorul UE.

În același se presupune că noile legi vor stabili niveluri mult mai ridicate ale amenzilor aplicate în domeniu.

Regulile sunt gândite și redactate de către comisarii europeni Margrethe Vestager și Thierry Breton. Ambii comisari au reputația de a fi foarte vocali atunci când vine vorba de giganții din tehnologie din pozițiile de responsabili pentru respectarea legilor concurenței, respectiv reglementarea pieței interne a Uniunii Europene.

Într-un punct de vedere comun acordat ediției de duminică a publicației The Irish Times, cei doi oficiali subliniază: „Afacerile și interesele politice ale unui grup restrâns de companii nu trebuie să ne dicteze viitorul. Regulile europene în ceea ce privește serviciile digitale sunt in vigoare din anul 2000. Majoritatea platformelor online nu existau sau erau într-o fază incipientă. Este nevoie de o actualizare a pârghiilor legislative astfel încât să ne asigurăm că principiile și regulile noastre sunt respectate.”

O parte cheie a setului de legi ar putea adresa dominația unor jucători importanți, cum ar fi Google și Facebook.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro