Jimmy Choo este scos la vanzare

Categorie: Afaceri

Producatorul de incaltaminte de lux Jimmy Choo a declarat ca exploreaza alternativele de vanzare ale afacerii sale. Conform BBC, compania nu a primit pana in momentul de fata nici o oferta, asa ca, pe langa vanzare incearca sa elaboreze si alte planuri de actiune.

Aceasta miscare strategica se bucura de sustinerea celui mai mare actionar Jimmy Choo, JAB Holdings, care mai are investitii in branduri din industria de lux, cum ar fi Coty.

Jimmy Choo este un brand recunoscut pentru pantofi, dar mai are in gama sa o serie de alte produse din categoria celor de lux. Chiar daca pantofii Jimmy Choo sunt purtati de vedete la cele mai fastuase gale, compania s-a confruntat cu o scadere a vanzarilor in ultimii ani, ceea ce ar putea semnala un impas.

Conform declaratiei oficiale a companiei, consiliul director a luat decizia de a explora variante si oportunitati strategice care ar pot determina cele mai bun set de beneficii pentru actionari.

Vanzarile Jimmy Choo au crescut cu doar 2% in 2016, in comparatie cu 7% in 2015 si 12% in 2014.

Compania are un lant global de peste 150 de magazine si este listata de la Bursa din Londra, unde a inregistrat o crestere cu 20% in cursul acestui an, ceea ce au dus compania la o valoare totala de peste 790 de milioane de euro.

Foto: JimmyChoo.com


Alte articole

Adauga comentariu