Jaguar Land Rover planuieste sa creeze 5.000 de locuri de munca

Categorie: Afaceri

Producatorul de automobile Jaguar Land Rover planuieste sa creeze 5.000 de noi locuri de munca ca urmare a eforturilor de a dezvolta masini electrice si autonome.

Compania a anuntat ca in perioada urmatoare ca angaja 1.000 de ingineri in electronica si software, iar 4.000 de oameni vor face parte din echipele specializate in alte sectoare ale companiei, in special in sectorul de productie, unde va fi absorbita cea mai mare parte a noii forte de munca.

Majoritatea job-urilor vor fi deschise in Marea Britanie, urmand ca procesul de recrutare sa demareze in 2018.

Producatorul auto are, la ora actuala, peste 40.000 de angajati la nivel global, informeaza BBC, iar primul vehicul electric pe care il are in plan, denumit I-PACE urmeaza sa fie produs in Austria.

In acelasi timp, reprezentantii companiei au declarat ca ar vrea sa produca masini electrice si in Marea Britanie, dar pentru a face acest lucru, trebuie sa ajunga laun acord cu autoritatile, acord care sa le faciliteze productia acestor masini.

Jaguar Land Rover a anuntat ca cel putin jumatate dintre modelele noi pe care le va scoate vor avea si versiuni electrice, pana in 2020.

Foto: Birmingham Mail


Alte articole