Importanta jantelor de aliaj

Categorie: Pe scurt

Pentru majoriatatea soferilor, autoturismul face parte din familie astfel acesta primieste foarte multa atentie si ingrijire pentru a putea rula cat mai multi kilometrii.

Prin aceasta atentie si ingrijire pe care o primeste masina de la proprietar, se numara si jante aliaj auto. Acestea impreuna cu anvelopele reprezinta primul contact cu solul, care preia socurile si asigura calitatea condusului, de aceea este foarte important ca acestea sa fie in stare buna.

Jantele de aliaj pot fi de mai multe feluri in functie de materiale si componente. Cele mai des intalnite sunt jantele turnate monobloc, adica turnate intr-o matrita dintr-o singura bucata. Mai exista jantele forjate din 2 sau mai multe parti componente care permit de exemplu schimbarea spitelor sau al desing-ului interior. Cele mai cunoscute jante de acest fel sunt vestitele spinnere.

Printre componentele foarte importante in cazul oricarei masini pe care majoritatea soferilor o neglijeaza, o reprezinta jantele auto. Acestea sunt alese in special pentru aspectul estetic dar au si un rol tehnic care este ignorat.

Greutatea acestora poate influenta timpul de franare dar si de accelerare, inclusiv poate afecta consumul masinii. Daca acestea sunt mai usoare, stabilitatea masinii este imbunatatita, nefiind nevoie de o forta superioara pentru a pastra unghiul de viraj si cu atat masina va frana sau accelera mai repede.

Din punct de vedere tehnic jantele de aliaj sunt ideale deoarece disperseaza caldura mai repede, in special daca sunt de dimensiuni mari, asta insemnand un risc diminuat de supraincalzire al sistemului de franare.

Prin urmare, pe langa plusul de aspect indiscutabil ce il ofera un set de jante din aliaj potrivit, trebuie luat in calcul si influenta ce o pot avea asupra partii tehnice a masinii. De aceea jantele de tipul ultra usoare sunt preferate in echiparea autoturismelor sport, astfel incat ansamblul de rulare sa sprijine performante masinii. Un set de jante potrivit face mereu diferenta.

Jantele comercializate de Auto Soft sunt de cea mai buna calitate astfel satisfacand si nevoile celor mai pretentiosi clienti.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole

Adauga comentariu