Imobiliarele | Cererea scade, prețul crește | Pe cine afectează dobânzile în România | Cristian Sima

Când faci un credit pe 30 de ani, iar dobânda e 1-1.5%, banca vrea calculul ratei, dar la o dobândă mai mare. Prețul caselor americane s-a dublat în prezent față de 2007, după o criză și o pandemie. Prețul unui apartament mediu în US este de 660.000 USD. Americanii au fost descurajați de dobânzile mari cerute de bănci și nu au mai cumpărat case. Prețurile caselor totuși cresc, pentru că cei care ies de pe burse, vin în real estate. La fel și cei care au mult cash și vor protecție. Fondurile imobiliare sunt pline de bani atrași în ultima perioadă. Dacă nu știi să cumperi grâu și aur, îți rămâne să cumperi un apartament și să îl închiriezi. Ce se întâmplă în US se va propaga curând și la noi. Românii nu știu să trăiască în chirie, noi avem 90% proprietari. Primul lucru pe care îl face o familie nou întemeiată, după darul de nuntă, e să își cumpere mașină. Cu restul, cumpără și casă. O criză economică te poate aduce în situația să nu îți mai poți plăti ratele la casă. Dezvoltatorii români au de suferit, pentru că și ei au luat credite cu dobânzi variabile ca să facă apartamentele. Inflația nu poate fi combătută cu dobânzi de 3.75%, cum avem în România acum, ci cu minim 6% și mulți nu vor putea plăti ratele. Cei care își dau seama că nu pot să plătească, ar face bine să vândă, nu să ajungă să achite de 3 ori prețul unui apartament. Esența unei familii de succes în România e să își cumpere o casă. La ce puseu inflaționist avem, ce cumpărați acum, peste 10 ani va costa chiar și triplu; mă refer la locuințe. Prețul de construcție al unei case e același. Valoarea unui imobil o dă zona. Primii care vor suferi în cazul unei ridicări de dobândă vor fi dezvoltatorii imobiliari.

Vezi contul meu de tranzacționare în timp real
▶️▶️▶️abonamente pe ▶️▶️▶️ www.celindra.ro

Mă puteți găsi și aici:
Facebook https:https://www.facebook.com/cristian.sim...
Instagram https://www.instagram.com/cristiansim...
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/cristian-...
Iar restul de videos pe canalul meu de YouTube unde postez cel puțin săptămânal.
https://www.youtube.com/channel/UCWgk87pKcNHragGsV2WIh5w
Comandă cele două volume "Marea spovedanie a brokerului fugar" - despre momentul WBS, cât și despre alte subiecte economice și social-culturale.
Cărțile pot fi achiziționate de aici
https://www.cristiansima.ro/store/

Află mai multe despre proiectul crypto Celindra de aici:
https://celindra.ch/?lang=ro

#adr #nyse #finance #fed #investment #trading #cryptomarket #macroeconomie #cristiansima #wallstreet #brokerulfugar #inflatie #stagflatie #bitcoin #actiuni #bursa #Investitiibursa


Video - Imobiliarele | Cererea scade, prețul crește | Pe cine afectează dobânzile în România | Cristian Sima


Sursa: Cristian Sima Feed your Greed

 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro