IKEA arunca manusa catre Tesla dupa ce isi anunta propria baterie solara pentru alimentarea caselor

Categorie: Afaceri

Ultima miscare a IKEA demonstreaza un nou pas pe care compania il face catre casele inteligente si independente. Suedezii si-au anuntat planurile de lansare pentru o noua baterie solara destinata locuintelor, devenind astfel un competitor serios pe o piata pe care Tesla parea sa nu aiba rival.

Bateria solara care urmeaza sa intre in gama de produse IKEA vine sa completeze panourile fotovoltaice pentru acoperisuri. Astfel, compania suedeza incearca sa ofere un sistem complet pentru independenta energetica a locuintelor.

Pentru realizarea acestui proiect IKEA colaboreaza cu o trei companii specializate in domeniul bateriilor si a energiei solare: Solarcentury, LG si compania germana Sonnen.

Pretul estimat pentru o astfel de baterie variaza in functie de tipul si dimensiunile cladirii in care este instalata, iar dupa primele estimari, pentru stocarea energiei solare, clientii vor plati de la 3.200 de euro. Pretul este mai bun decat cel al Tesla Powerwall, solutia similara propusa de compania lui Elon Musk. Tesla Powerwall porneste de la 5.400 de euro.

Sursa: Wired.co.uk


Alte articole