Franta vrea sa interzica vanzarea de masini diesel sau pe benzina pana in 2040

Categorie: Pe scurt

Ministrul mediului din Franta anunta ca pana in 2040 urmeaza sa se desfasoare o ampla revolutie ecologica in tara. Una dintre principalele masuri este interzicerea vanzarilor de masini cu motoare conventionale pe benzina sau pe motorina.

Anuntul ministrului Nicolas Hulot cu privire la reglementarile privind masinile care ruleaza pe combustibili fosili vine ca parte a angajamentelor asumate de Franta in acordul privind prevenirea incalzirii globale si a protectiei mediului semnat la Paris, informeaza BBC. În cadrul aceleiasi declaratii ministrul a spus ca Franta vrea sa devina neutra din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon pana in 2050.

Masinile hibride reprezinta aproximativ 3,5% din totalul pietei auto Franceze, in timp ce masinile electrice sunt la 1,2%.

Nu se stie inca ce se va intampla cu masinile dotate cu propulsoare traditionale care vor fi in uz in 2040. Autoritatile se gandesc la un plan de asistenta financiara si sustinere de care urmeaza sa beneficieze familiile care nu isi permit sa isi inlocuiasca masina cu una electrica.


Alte articole