Ford va crește investiția în producția de mașini electrice până în 2022

Categorie: Pe scurt

Ford a anunțat un plan ambițios, acela de a-și crește investițiile pentru dezvoltarea de mașini electrice, la 11 miliarde USD. Suma este dublă față de bugetul pe cinci ani, respectiv până în 2022, alocat pentru acest segment al companiei.

Chairman-ul companiei, Bill Ford, spus că, până în 2022 compania va avea scoase pe piață 40 de modele hibrid și complet electrice.

Măsura vine în contextul în care tot mai multe țări pun presiune asupra producătorilor de autovehicule de a lucra la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Domnul Ford a anunțat aceste planuri într-un discurs pe care l-a susținut la Salonul Auto de la Detroit. El a spus că, în următoarea perioadă, planurile companiei sunt acelea de a „electrifica” modelele deja existente în gama Ford.

Nu au fost nominalizate modelele care vor fi transformate dar, până la termenul stabilit, 2022, în gama Ford vor fi 16 modele complet electrice și 24 de modele hibrid.

În industria auto a pornit o adevărată luptă pentru „electrificarea” gamei de autovehicule. General Motors a spus că până în 2023 va avea 20 de modele, iar Volkswagen va investi 40 de miliarde USD în proiectul de dezvoltare de mașini electrice până în 2022.


Alte articole

Adauga comentariu