Fondatorul Uber, Travis Kalanick, demisioneaza din functia de CEO a companiei

Categorie: Afaceri

Travis Kalanick a demisionat din functia de CEO a companiei pe care a fondat-o si a transformat-o intr-un succes global. Kalanick a demarat Uber in 2009, reusind sa schimbe perceptia asupra notiunii de transport persoane sau asupra serviciilor de taxi. Decizia demisiei vine dupa ce actionarii s-au declarat nemultumiti de strategiile pe care fondatorul Uber le-a adoptat din functia de CEO, informeaza New York Times.

Conform aceleiasi publicatii care citeaza surse din interiorul companiei, surse care au preferat sa-si pastreze anonimatul, in cursul zilei de marti, 20 iunie 2017, cinci dintre principalii investitori Uber au cerut insistent demisia lui Kalanick. Mai mult, grupul celor cinci a cerut ca retragerea CEO-ului sa se intample cat mai repede posibil.

Fondatorul Uber a luat decizia de a demisiona dupa o serie de discutii cu ceilalti actionari si membrii boardului director. În urma discutiilor a decis sa se retraga astfel incat compania sa poata evolua.

O serie dintre problemele companiei sunt de natura interna si implica disciplina angajatilor. Acestea sunt completate de probleme legale legate de sistemele software pe care le foloseste compania.

Foto: Hindustan Times


Alte articole

Adauga comentariu