Economisește bani lunar cu ajutorul unui buget

13 martie 2018

De câte ori nu ți s-a întâmplat să ai nevoie de bani urgent, de care nu dispuneai, pentru a-ți plăti anumite facturi și să nu știi încotro să te îndrepți? Cum din păcate mare parte a salariului îl cheltuiești și nu știi exact pe ce, te-ai hotărât să intri pe internet și să cauți cele mai bune metode de a economisi bani. Ai observat acolo că printre cele mai eficiente sunt acelea care se bazează pe un buget lunar. Dar ce este acest buget, cum ajungi să îl faci și cu ce te ajută? Citește în continuare pentru a afla.

Ce este un buget?

Ei bine, bugetul este un tabel în care îți vei nota toate cheltuielile tale lunare, dar și intrările. Fie că vorbim de sume de bani pe care le dai pe sala de fitness, ori rata de la bancă sau sume încasate precum salariu, ori drepturi autor, toate valorile respective vor fi trecute în acest tabel. Deși există o mulțime de variante standard pe internet, cel mai bine este să îți construiești tu singur versiunea ta, care să fie ușor de înțeles și de completat pentru tine.

Cu ce te ajută un buget?

Cu ajutorul tabelului vei știi exact toate intrările și ieșirile pe care le ai și vei avea o imagine completă a fluxului monetar. Astfel, vei putea să înțelegi de ce la final de lună rămâi fără fonduri și îți va fi ușor să faci anumite modificări în ceea ce privește cheltuielile în anumite sectoare, ce te vor ajuta în a strânge mai mulți bani din salariu.

Cum faci bugetul?

După cum spuneam, se începe cu un tabel, în care îți vei nota:

  • Venitul net – aici vei trece toate veniturile lunare. Începând cu salariul și continuând cu chirii, drepturi de autor, dividende, după ce ai plătit toate impozitele și taxele către stat, firește.

  • Cheltuielile – va trebui să ai o evidență clară a tuturor ieșirilor. În sensul acesta, notează-ți fiecare ban pe care îl plătești, indiferent pe ce, iar apoi aceste sume vor fi trecute în două rubrici separate:

    1. Cheltuieli fixe, care reprezintă chirie, rata la bancă, costurile cu întreținerea și care sunt destul de greu de modificat;

    2. Cheltuieli variabile – sunt toate celelalte sume plătite fie pe mâncare, pe distracție sau pe vacanțe etc..

Fă-ți un plan

În primul rând, principala zonă în care vei putea lucra pentru a economisi bani este reprezentată de cheltuielile variabile, care pot fi reduse destul de mult. Gândește-te cam ce procent ai vrea să reduci din această sumă, iar apoi uită-te la ce poți renunța. Dai prea mulți bani pe brânzeturi franțuzești? Înlocuiește-le cu unele românești. Bei în fiecare seară două beri? Renunță la ele și vei pune deoparte 10 lei pe zi. În felul acesta vei știi exact ce procent dar și ce sumă de bani îți va rămâne la finalul fiecărei luni. Desigur că modificările ce pot fi aduse sunt foarte multe și țin numai de tine și de dorințele tale.

Și nu uita: chiar dacă nu reușești să acumulezi sume prea mari și mai apar situații neprevăzute în care te vei găsi în poziția de a avea nevoie urgentă de bani, vei putea apela foarte ușor la www.credit247.ro.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro