Despre stabilizarea de imagine la camere de supraveghere

11 septembrie 2014

Stabilizare optica de imagine se gasea mai demult doar la senzorii analogici CCD, dar si senzorii digitalli folosesc acum stabilizare de imagine. DIS Aceasta inlatura efectele de miscare ale inregistrarilor video atunci cand camerele de supraveghere sunt instalate in zone cu vant puternic sau in zone cu trafic intens care creeaza vibratii puternice. Stabilizarea de imagine optica reduce si efectul shutterului care poate sa intinda si distorsioneze imaginea atunci cand avem de a face cu camere de supraveghere HD . Cu tehnologie avansata de stabilizare a imaginii putem combate problemele monitorizarii in conditii de miscare. Aceasta ajuta chiar si in capturarea mai buna a imaginilor masinilor in miscare si a numerelor de inmatriculare

 

Nu conteaza cat de performanta e camera ta de supraveghere atunci cand vorbim de rezolutie sau alte caracteristici superioare pentru a depasii scenarii de iluminat provocatoare. Daca instalezi camera de supraveghere acolo unde ai miscare multa sau vibratii din cauza vantului sau a vehiculelor in miscare din apropiere fi sigur ca vei avea imagini neclare daca camera de supraveghere nu are stabilizare optica pentru a reduce efectele miscarii.

 

Cand si de ce este necesara de stabilizarea imaginii?

 

Stabilizarea imaginii este incredibil de importanta, mai ales pentru camerele de supraveghere montate in exterior. In cazul in care camera de supraveghere e amplasata in zone expuse sau in cazul in care dispozitivul poate fi supus unor miscari frecvente si severe.

 

Pentru astfel de camere de supraveghere, imaginile produse pot fi neclare in unele cazuri, si astfel s-ar putea sa fie inutile. De exemplu, atunci cand incercati sa vedeti detaliile: cum ar fi fata unei persoane sau numarul de inmatriculare al unei masini.

 

Mai mult, cu cat este mai mare calitatea imaginii unei camere de supraveghere in ceea ce priveste rezolutia si sau un zoom mai puternic cu atat este mai vizibila miscarea imaginilor video. Miscarile camerei de supraveghere cresc direct proportional cu cantitatea de zoom utilizata.

 

In cazul in care camera de supraveghere nu este dotata cu stabilizator de imagine optic sau digital, o solutie buna ar putea fi asigurarea unei monturi puternice si stabile a camerei de supraveghere. Cu toate acestea dat fiind faptul ca camerele de supraveghere sunt tot mai mici si mai usoare ele devin sensibile la mediul inconjurator si in cele din urma aceasta afecteaza calitatea imaginilor capturate.

 

Solutii de stabilizare a imaginii

 

Exista doua solutii principale pentru stabilizarea imaginii: stabilizare optica a imaginii si stabilizare electronica a imaginii, asa cum va prezentam mai jos. Cele mai multe camere de supraveghere care sunt pe piata dispun de un stabilizator electronic de imagine. Aceasta este o solutie mai ieftina si eficienta pentru a contracara vibratiile camerei de supraveghere. Este important sa va asigurati ca sistemele sunt de calitate pentru a atinge o calitate mai buna si mai sigura a imaginii in orice moment.

 

Este important pentru a depasi aceasta problema prin urmare, sa va asigura ca sunt de incredere pentru a atinge o calitate mai buna si mai sigura a imaginii in orice moment.

 

1.      Stabilizarea optica a imaginii (OIS)

Acest tip de stabilizare a camerelor de supraveghere se face prin instalarea unui sistem giroscopic in interiorul camerei pentru miscari mai line.  Astfel vei obtine imagini clare, consecvente chiar si atunci cand camera de supraveghere se misca.

 

2.      Stabilizator de imagine electronic

 

Spre deosebire de stabilizatorul optic, acest stabilizator este digital si face stabilzarea cadrelor din software. Acesta alinieaza fiecare cadru in parte pentru a produce o imagine finita clara fara multa miscare. Singurul dezavantaj al acestei metode de stabilizare este ca imaginea finala va avea o rezolutie putin mai mica fata de rezolutia camerei de supraveghere .

» Preluat de pe LivePr.ro - Despre stabilizarea de imagine la camere de supraveghere

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro