Despre metoda "suveicii" de pe bursă | De ce mai este posibilă doar la București? | Cristian Sima

Categorie: Actualitate, Afaceri, Bănci, Bursă, Economie, Video

Suveica a apărut în anii 1905 – 1906, după prima criză financiară în US, de pe Wall-Street și a fost o invenție a lui JP Morgan. Cum se întâmplă? Am o acțiune care costă 100 USD. La fel și câțiva prieteni. Vrem să vindem, dar la un preț mai mare. Eu iau 1000 de acțiuni și le vând prietenului X cu 101. El le vinde apoi lui Y cu 102 USD. Prietenul Y le revinde către mine către 103 și tot așa. Din toate aceste tranzacții, nimeni nu câștigă nimic, dar prețul urcă, iar în piață se creează euforie, celebrul “pump”. În momentul în care intră foarte mulți în acest joc, noi, cei care l-am inițiat ca să creștem prețul, ne vindem acțiunile. După ce vindem noi, ele se duc înapoi la valoarea adevărată și noi le putem recumpăra marcând și un profit substanțial. Suveica nu este interzisă nici la BVB, nici pe Wall-Street, pentru că nu te împiedică nimeni să cumperi acțiuni de 100 USD, cu 101. Există la New York care nu există și la București. Când prețul ajunge la 103 – 104, cineva, fără să aibă acțiuni, începe să ți le vândă. Prețul acțiunilor, în urma unei vânzări masive, ajunge nu la 100, ci la 90, din exemplul meu. Acest tip de tranzacție se numește vânzare short – împrumut acțiuni și le vând. Unde nu se pot shorta acțiuni?! La BVB, unde chiar și în zilele noastre se pot face suveici. Cea mai cunoscută suveică din România a fost făcută la listarea Rompetrol. În cazul listării Rompetrol, prețurile au fost 110, 115, 120 de dimineață, apoi prețul a ajuns la 480. Patriciu, vânzând la 110 și cumpărând la 480 a făcut o mare pierdere calculată, intenționată. A fost anchetă pentru manipularea pieței.
Suveica lui Patriciu nu era posibilă dacă la BVB ar fi existat tranzacțiile short. Au trecut 16 ani de la listarea Rompetrol și nimeni nu a schimbat regulile acelea nici până astăzi.Economia unei țări este oglindită de bursă. La BVB, fenomenul suveicii este posibil în continuare. Eu sper să se introducă vânzarea short și să se termine acest fenomen al suveicii.
▶️▶️▶️▶️▶️Vă puteți abona pe www.celindra.ro și, pe lângă tranzacțiile pe care le puteți urmări real-time, vom putea să și dialogăm.

Mă puteți găsi și aici:
Facebook https://www.facebook.com/cristian.sima.315/
Instagram https://www.instagram.com/cristiansima2021/
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/cristian-sima-075b394a/
Iar restul de videos pe canalul meu de YouTube unde postez cel puțin săptămânal.
https://www.youtube.com/channel/UCWgk…
Comandă cele două volume "Marea spovedanie a brokerului fugar" – despre momentul WBS, cât și despre alte subiecte economice și social-culturale.
Cărțile pot fi achiziționate de aici
https://www.cristiansima.ro/store/

Urmărește și VIDEO-ul despre imobiliare

#nyse #finance #fed #investment #trading #cryptomarket #macroeconomie #cristiansima #wallstreet #brokerulfugar #inflatie #stagflatie #bitcoin #actiuni #bursa #Investitiibursa


Video – Despre metoda "suveicii" de pe bursă | De ce mai este posibilă doar la București? | Cristian Sima


Sursa: Cristian Sima Feed your Greed

 


Alte articole