De ce sa nu inveti limba germana? Gandeste-te mai bine! De ce sa inveti limba germana?

Categorie: Pe scurt

Invatarea unei limbi straine este poate cea mai frumoasa calatorie pe care cineva o poate parcurge. De aceea, de ce sa pleci singur in aceasta calatorie? De ce nu sa ai parte de niste „ghizi”, cum ar fi anumiti profesori pasionati de aceasta limba si cu o dragoste fatisa fata de invatarea unei noi limbi.

De aceea, inscrierea la un curs limba germana incepatori iti ofera sansa sa dobandesti o disciplina personala asupra procesului de invatare si sa iti dezvolti rapid noi cunostinte intr-o limba cu totul si cu totul speciala.

Mai mult, gandeste-te ca exista suficient de multi oameni in intreaga lume, oameni care isi exprima ideile si gandurile intr-o limba pe care nu o poti intelege. Prin invatarea unei limbi straine poti deschide „lacatul” catre un nou univers.

Diferite culturi au sisteme diferite de perceptie, gandire sau intelegere

In definitiv, de ce dintre toate limbile sa alegi sa inveti una dintre cele mai complexe si frumoase limbi: germana? Scriitorul american, Mark Twain, dupa o perioada de studiu a limbii germane, spunea: „Cat de fermecat sunt atunci cand aud un cuvant in limba germana pe care il inteleg!”.

Acestea fiind spuse, mai jos sunt prezentate principalele 3 motive pentru care invatarea limbii germane este cea mai isteata idee de pus in practica anul acesta.

1. Limba germana este una dintre cele mai vorbite limbi din Europa

Pentru a dobandi noi cunostinte in orice domeniu ai nevoie de anumite lectii. Organizate periodic, astfel de lectii de germana iti asigura cadrul necesar pentru a invata cum se cuvine o limba frumoasa si des folosita pe teritoriul Europei.

In Europa, germana este cea mai vorbita limba materna. Acest lucru nu este intamplator tinand cont ca Germania are aproximativ 83 de milioane de locuitori. Pe de alta parte, nu doar populatia germana vorbeste aceasta limba.

Limba germana este limba oficiala din tari precum Austria, Elvetia, Luxemburg si Liechtenstein. In plus, germana este limba materna a unei parti semnificative a populatiei din nordul Italiei, estul Belgiei, Olanda, Danemarca, Franta de Est, parti din Polonia, Republica Ceha, Rusia si Romania, precum si din alte parti ale Europei.

2. Germania este cea de-a treia putere economica si ocupa prima pozitie in domeniul exporturilor din lume

Germania este una dintre cele mai importante puteri economice din Uniunea Europeana. In anul 2007 – si pentru al 5-lea an consecutiv – germanii au fost campioni mondiali in exporturi.

Gerrmania a exportat marfuri in valoare de 940 de miliarde de dolari, depasind in acest registru chiar si Statele Unite ale Americii. De la masini si echipamente industriale, pana la produse farmaceutice si bunuri de uz gospodaresc, firmele germane castiga detasat o pozitie privilegiata in competitia pentru dezvoltarea unui statului german si a membrilor acestuia.

3. Cunoasterea limbii germane creeaza mai multe oportunitati de afaceri si dezvoltare

Puterea economica a Germaniei depinde de oportunitatile de afaceri asigurate de acest stat. In plus, oportunitati similare in cadrul afacerilor multinationale din intreaga Uniune Europeana sunt disponibile si in tarile din Est, unde germana este cea de-a doua limba vorbita dupa rusa.

Daca esti in cautarea unui loc de munca in Statele Unite, cunoasterea limbii germane iti asigura si mai multe avantaje. Companiile germane asigura aproximativ 700.000 de locuri de munca, iar companiile americane au creat aproximativ acelasi numar de locuri de munca in Germania.

Concluzie

Invatarea unei limbi straine in cadrul unor cursuri de limbi straine, atrage numeroase avantaje si beneficii. Pe langa dezvoltarea psiho-emotionala iti poti dezvolta numeroase alte competente si aptitudini intr-o lume care tinde catre multiculturalism.

In plus, posibilitatile de angajare in cadrul unei companii sunt mult mai realiste si accesabile, in cazul in care inveti limba germana. Pentru alte informatii despre posibilitatile de dezvoltare in cadrul unui centru specializat in limba germana, acceseaza http://iqwelt.ro.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole