De ce să cumperi o motocoasă. Avantaje și dezavantaje

Categorie: Afaceri

O motocoasă este o unealtă puternică utilizată pentru grădină sau pentru un câmp agricol pentru tăierea buruienilor, copacilor mici și a altor frunzișuri care nu pot fi tăiate cu mașina de tuns iarba.

O motocoasă folosește în principal o lamă metalică care taie prin vegetație densă și trunchiuri de copaci. O motocoasă este utilă pentru fermieri și este cunoscută pentru durabilitatea sa, motorul puternic, funcționarea lină, operarea ușoară, economisirea costurilor forței de muncă și mentenanța facilă.

O motocoasă oferă mai multă putere și versatilitate decât o mașină de tăiat iarba, dar are și unele dezavantaje de luat în considerare.

Ușor de folosit

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale unei motocoase este să înveți tehnicile de tăiere necesare pentru a evita accidentarea sau deteriorarea mașinii. Lamele se rotesc în sens invers acelor de ceasornic, deci trebuie să te deplasezi de la dreapta la stânga, atunci când tai ceva cu o motocoasă. Dispozitivul de tăiere este de la vârful lamei la 90 de grade la stânga. Dacă lovești o tulpină sau o ramură groasă cu orice altă parte a lamei, mașina te poate lovi înapoi.

Trebuie să introduci lama în iarbă sau în vegetație încet, astfel încât capul să fie apăsat pe aceasta, mai degrabă decât la suprafață.

Dacă folosești o mișcare de tocat pentru a tăia cu o motocoasă, mașina poate fumega și nu mai funcționează, deoarece ramurile și alte materiale se pot prinde în jurul lamelor, determinând supraîncălzirea acestui aparat.

Versatilitate și durabilitate

O motocoasă dispune de diferite atașamente pentru lame care îți vor permite să tai o varietate de materiale. În general, ele sunt mașini durabile și fiabile, atât timp cât primesc o întreținere adecvată. Cu toate acestea, durata de viață a lamei depinde de ceea ce tai și cât de des. De exemplu, dacă lucrezi frecvent în zonele stâncoase sau tai tulpini sau ramuri tari, este posibil să fie necesar să schimbi sau să ascuți lama zilnic. Înainte de fiecare utilizare, trebuie să verifici ascuțișul lamei, deoarece lucrul cu o lamă tocită scurtează durata de funcționare și poate reprezenta un pericol pentru siguranță.

Putere și comoditate

O motocoasă este suficient de puternică pentru a tăia un boschete rezistent. De asemenea, acesta pot accesa zone greu accesibile, în care nu intră mașini mai mari. Cu toate acestea, cele mai multe motocoase sunt obositor de folosit, iar dacă trebuie să cureți o suprafață mare, va dura cel mai probabil o eternitate. Majoritatea motocoaselor au însă caracteristici anti-vibrații pentru a reduce oboseala mâinilor. Utilizarea unui ham ajută, de asemenea, la controlul mașinii și ușurează sarcina în timp ce lucrezi.

Probleme de siguranță

O motocoasă este un instrument puternic care prezintă anumite riscuri dacă nu sunt respectate procedurile de siguranță adecvate. Nu trebuie să folosești niciodată o motocoasă fără ham și nici nu trebuie să folosești o motocoasă care nu este echipată cu un ghidon. Ghidonul este cel care te ajută să controlezi aparatul și, de asemenea, servește ca o barieră pentru a preveni rănirea în cazul în care mașina scapă de sub control. Poartă întotdeauna protecție pentru vedere atunci când folosești o motocoasă, deoarece lama îți poate arunca resturile în față. De asemenea, nu folosi niciodată motocoasa la mai puțin de 50 de metri de alte persoane.


Alte articole