Cum să alegi cel mai bun aerograf

14 mai 2020

Cauți cel mai bun aerograf? Există atât de multe opțiuni în ceea ce privește caracteristicile și configurațiile că o decizie e greu de luat. Hai să te ajutăm.

Înainte de a cumpăra un aerograf, clienții trebuie să înțeleagă diferitele părți ale întregului sistem. Aerograful în sine este conectat printr-un furtun la un compresor de aer. Acest compresor de aer controlează presiunea aerului care trece prin aerograf. Vârful aerografului ține o duză care direcționează fluxul de aer și vopsea prin intermediul unui ac. Duzele și acele au dimensiuni diferite, în funcție de aplicația de vopsea. De exemplu, un artist care realizează ilustrații comerciale folosește o duză foarte fină care picături mici de vopsea, în timp ce un artist aerograf care realizează picturi murale ar trebui să folosească o duză mai mare care eliberează cantități mai mari de vopsea. Duzele de pulverizare cu dimensiuni mai mari (0,35 mm până la 0,6 mm) împrăștie vopseaua pe o suprafață mai mare decât cele mai mici (0,15 mm până la 0,3 mm).

Tipuri de aerograf

Toate tipurile de aerograf folosesc fie un mecanism simplu de control al aerului/fluidului, fie un aerograf cu dublu efect. Alegerea celui potrivit este o chestiune de gust personal sau de necesitate. Pentru artiștii care au nevoie doar de acoperire, un aerograf simplu este tot ce au nevoie. Cei care preferă o muncă mai detaliată și controlată aleg adesea un aerograf cu dublu efect.

Aerograf simplu.

Un aerograf simplu folosește aceeași aplicație de bază de pulverizare găsită în tuburile de vopsea cu pulverizare. Artistul împinge declanșatorul în jos, pentru ca vopseaua să se pulverizeze prin aerograf și cantitatea de vopsea ieșită este controlată printr-un buton situat de obicei în apropierea vârfului aerografului.

Deoarece aerul și vopseaua se amestecă în fața acului, acest tip este uneori numit aerograf mix extern. Un aerograf simplu este o alegere excelentă pentru începători, deoarece este ușor de controlat și de întreținut. Este mai puțin complex decât un aerograf du dublu efect, astfel că este mai ușor de controlat. Dezavantajul acestui tip de aerograf este că nu este la fel de precis ca un aerograf cu dublu efect.

Dacă nu ai nevoie de o aerografie de extremă precizie, ci pentru o acoperire globală mai mare, atunci modelul simplu este ideal.

Aerograf cu dublu efect.

Un aerograf cu dublu efect este puțin mai complex decât aerograful simplu, dar aceasta duce la un control mai mare. Artistul împinge declanșatorul în jos pentru a controla fluxul de aer și înapoi pentru a începe curgerea vopselei. Tragerea înapoi a declanșatorului are ca rezultat un volum mai mare de vopsea care este pulverizată, lărgind astfel modelul de pulverizare.

Deoarece aerul și vopseaua sunt amestecate în spatele acului, acest tip se numește aerograf mix intern. Un avantaj al unui aerograf cu dublu efect este capacitatea de a modela și a desena linii foarte fine. Artiștii cu mână liberă selectează adesea acest tip datorită preciziei adăugate.

Dezavantajul modelelor cu dublu efect este că acestea sunt mai scumpe decât tipurile simple și, întrucât ai un control deplin asupra fluxului de vopsea, acestea sunt mai dificil de utilizat.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro