Cum poate un bec led să economisească energie?

Categorie: Pe scurt

În medie, iluminatul electric al locuinței ajunge lunar la 25% din consumul total de energie. Becul cu incandescență are pe durate utilizării sale, un consum de energie de până la 10 ori mai mare decât prețul de achiziție. Un bec led în fiecare cor de iluminat din locuință ar putea determina o schimbare reală în ceea ce privește consumul de energie, dar și a sustenabilității acestui consum.

Becurile LED sunt alternative de iluminat pentru spațiile interioare și nu numai. Datorită performanțelor pe care le oferă, această tehnologie a pătruns în toate sectoarele pe care le domina becul cu incandescență. De la spațiile rezidențiale, la cele industriale, la iluminatul curților sau la iluminatul stradal, tehnologie led este una extrem de populară care a devenit adoptată deja la scară largă.

Acest tip de becuri vin într-o variație de forme și culori care, astfel încât aplicațiile în care își pot demonstra eficiența sunt foarte variate.

Tehnologia pusă la dispoziție utilizării la scară largă printr-un bec led simplu și eficient este acum mult mai accesibilă. Dacă la apariția tehnologiei LED, producția presupunea costuri foarte mari, acum, acestea s-au mai temperat, ceea ce a permis becurilor să intre pe piață cu un preț competitiv în raport cu performanțele superioare pe care le oferă.

Calitatea becurilor LED este esențială pentru durabilitatea lor și pentru eficiența energetică pe care o asigură utilizatorului. De aceea, utilizatorul final ar trebui să aibă niște repere atunci când dorește să înlocuiască iluminatul convențional din locuința sa, respectiv becurile cu incandescență, cu tehnologia LED.

Astfel, pentru determinarea calității este importantă descoperirea unor magazine online sau offline de încredere care propun soluții de iluminat de producători de renume. De obicei, aceste achiziții sunt recomandate a fi făcute doar din magazine cu o expertiză în domeniu.

În mediul online AlegeLED.ro este unul dintre magazinele specializate în soluții de iluminat pentru toate tipurile de spații, dar și pentru autovehicule. Calitatea becurilor de pe AlegeLED.ro este garantată de brandul producător, magazinul online fiind partener General Electric, unul dintre liderii din domeniu.


Alte articole

Adauga comentariu