Ceasuri de mana online – variante clasice sau smartwatch?

Categorie: Actualitate, Afaceri, Gadget/Internet, IT & C, IT&C, Lifestyle

De mai multi ani, ceasurile inteligente au capatat o popularitate foarte mare. Este vorba despre dispozitivele smartwatch si cele de tip bratara smart fitness. Teoretic, un smartwatch poate avea functii complete apropiate de cele ale unui smartphone, insa cele mai multe mizeaza de fapt pe partea de notificari (in relatie cu telefonul mobil smart), monitorizare activitate si sanatate plus diverse alte functii utile. Evident, totul dincolo de afisarea orei exacte, adica la fel ca in cazul unui ceas de mana clasic.

Ce alegem asadar sa purtam, ceas de mana obisnuit (ceas barbatesc / ceas de dama / ceas unisex) sau un dispozitiv de tip smartwatch / bratara smart fitness? Exista evident avantaje si dezavantaje, puse in balanta in cadrul unui articol recent publicat pe blogul pretzmic.ro – magazin specializat in vanzarea de accesorii de acest fel la pret economic.

Cand ne gandim la avantaje pentru ceasurile de mana, ne putem referi in primul rand la increderea in afisarea orei exacte in orice moment, fara grija reincarcarii bateriei in mod regulat (asa cum se intampla la smartwatch, chiar daca unele astfel de dispozitive au totusi o autonomie foarte buna in acest sens). De asemenea, ceasurile de mana se pot accesoriza mai usor cu diverse tinute fashion si sunt disponibile intr-o gama extrem de variata de forme. Ceasurile de dama pot imita extrem de bine bijuteriile, deci pot aduce prestigiu unei tinute elegante.

Nu in ultimul rand, ceasurile de mana standard au avantajul de a avea preturi foarte mici, in cazul modelelor economy, chiar si in cazul celor care nu fac niciun compromis la partea de estetica, inducand aspectul demn de segmentul premium sau chiar de lux.

Dispozitivele smartwatch / tip bratara smart fitness vin cu avantaje certe la partea de functii, evident. Calorii consumate, distanta parcursa, traseu, puls, monitorizare activitate zilnica si somn, fel de fel de alarme inteligente, preluare mesaje de pe smartphone, initiere apeluri – iata doar cateva astfel de functii. Exista bratari smart / smartwatch-uri care, prin legatura cu smartphone-ul, avertizeaza daca acesta este indepartat de utilizator, deci inseamna un mijloc de protectie anti pierdere sau furt telefon mobil.

Alegerea ceas de mana clasic sau smartwatch depinde foarte mult de utilizator, de preferintele acestuia, de stil si de nevoile / dorintele in utilizare. Multe persoane detin ambele variante si le folosesc alternativ, in diferite momente. Cert este ca acum poti gasi inclusiv smartwatch ieftin online, deci pretul nu mai este de mult o problema. Cele mai multe variante de smartwatch / bratara smart fitness sunt compatibile atat cu dispozitive iOS, cat si cu dispozitive Android, deci pot fi utilizate alaturi de orice marca de smartphone. Exista atat smartwatch-uri 100% independente (care pot include cartela SIM, deci functioneaza exact ca un smartphone), cat si dispozitive smart fara SIM (cele mai populare variante).

Atat ceasurile de mana clasice (in variante moderne, desigur), cat si smartwatch-urile reprezinta cadouri perfecte pentru cei dragi, in aproape orice ocazie – de la cadouri de Craciun, la cadouri aniversare, cadouri de zile onomastice, cadouri de Paste sau in alte momente festive pe plan personal sau chiar profesional.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole