Ce este drojdia comprimata si care sunt caracteristicile sale?

Categorie: Pe scurt

Drojdia comprimata este una dintre cele mai apreciate tipuri de drojdii si este folosita, preponderent, in statele dezvoltate din punct de vedere industrial. In compozitia drojdiei fala comprimate se gaseste substanta uscata, in proportie de 28 – 35 %.

Datorita proprietatilor sale de perisabilitate, fiind un tip de drojdie sfaramicios, acest tip de drojdie poate fi adaugata in compozitia aluatului, direct in malaxor. Recomandarea specialistilor e ca drojdia fala sa fie depozitata la temperaturi cuprinse intre 0 si 8 grade Celsius.

Astfel isi va pastra toate proprietatile nutritive si necesare coacerii pana la expirarea valabitatii sale. Termenul de valabilitate este inscris intotdeauna pe ambalajul produsului. Culoarea acestui tip de drojdie poate varia in functie de tara de provenienta si este comercializata in diferite cantitati.

Drojdia fala poate fi cumparata in cantitati cuprinse intre 500 de grame si 1 kilogram. Indiferent de producator, astfel de drojdii comprimate sunt special fabricate pentru a fi folosite la un nivel de productie industrial.

Celule Saccharomyces cerevisiae, cultivate cu deosebita atentie

Fiind utilizate ca agenti naturali pentru cresterea si coacerea aluaturilor din diferite arii de panificatie, fiecare pachet contine o cantitate generoasa de celule Saccharomyces cerevisiae.

Acestea sunt obtinute in cadrul unor culturi controlate si sunt inmultite cu deosebita grija. Utilizata la nivel mondial, in special in biotehnologie, Saccharomyces cerevisiae este principala drojdie si cea mai apreciata formula naturala pentru cresterea aluaturilor simple sau dulci.

Fiziologia sa unica si rolurile cheie asociatate in diferite tipuri de fermentari alimentare – si alte procese industriale – asigura acestui tip de drojdie o pozitie favorabila in comparatie cu alte alternative existente in prezent pe piata mondiala de profil.

Care sunt beneficiile drojdiei comprimate fala?

Dintre numeroase avantaje de utilizare a acestui tip de drojdie la nivel industrial, exista anumite avantaje atat economice, cat si practice, cu referire la drojdia comprimata. Dintre acestea enumeram:

  • Fiind disponibila sub forma de cuburi sau blocuri fragile, drojdia comprimata este incredibil de usor de folosit;
  • Poate fi sfaramata foarte simplu direct in mixer sau malaxor;
  • Poate fi utilizata pentru o mare varietate de preparate;
  • Datorita formei sale compacte, limiteaza contactul cu oxigenul din aer, ceea ce sporeste cu atat mai mult efectele sale de coacere.

Lesaffre – O reteta de succes pentru brutarii de pretutindeni

In cazul in care exista interes pentru a folosi cele mai importante tipuri de drojdii, Lesaffre iti asigura solutii de panificatie, fiind producator de drojdii, premixuri si blenduri necesare la nive industrial.

Nutritia si sanatatea consumatorilor sunt cele doua obiective cheie pe care Lesaffre isi doreste sa le respecte si sa le imbunatateasca conditiile cu fiecare produs comercializat.

Datorita inovatiilor tehnologice si solutiilor personalizate oferite in colaborare cu numerosi clienti si parteneri, Lesaffre pune mare accent pe calitatea produselor, fapt care ii asigura in continuare a pozitie in topul celor mai importante retete de succes din domeniul panificatiei si nu numai. Pentru mai multe informatii despre gama de produse, servicii si lista de producatori parteneri, acceseaza https://www.lesaffre.ro.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole