Cat cheltuie romanii pentru un acvariu?

27 noiembrie 2014

Pestii se afla pe locul al treilea in topul preferintelor romanilor in ceea ce priveste animalele de companie, fiind surclasati doar de caini si de pisici, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit ce detine si o zona speciala de acvaristica.

”Cand vine vorba de animale de companie, pestii reprezinta o alternativa buna pentru oamenii foarte ocupati care nu au timp pentru ingrijirea unor animale precum cainii sau pisicile, ce au nevoie de mai multa atentie”, a declarat Mugurel Horia-Rusu, Directorul General al Hornbach.

Neon, Scalari si Guppy, cele mai cautate specii de pesti

Conform datelor retailerului, cele mai cautate specii de pesti de acvariu in Romania sunt Neon, Scalari si Guppy, acest lucru datorandu-se aspectului acestora si culorilor vii, ce inveselesc locuinta.

De altfel, pe langa faptul ca un acvariu poate fi privit si ca un element de design intr-o incapere, este cunoscut si dovedit ca pestii au un efect terapeutic asupra oamenilor. Privirea lor reduce starile de anxietate, datorita miscarii, culorilor si, uneori si sunetelor pe care le produc.

Cat cheltuie romanii pentru un acvariu

Potrivit datelor Hornbach, cele mai cumparate tipuri de acvarii sunt cele de 60L si 80L. Astfel, investitia necesara pentru amenajarea acestuia este, in medie, 300 – 500 lei. Dincolo de costul acvariului in sine, investitia cuprinde elemente necesare precum filtru intern sau extern, aerator, incalzitor, nisip sau pietris, plante si pesti. Pe langa strictul necesar, pasionatii de acvaristica ar putea adauga minciog sau decoratiuni, sau isi pot extinde oricand acvariul cu alte specii de pesti.

”Diversitatea de specii de pesti este foarte mare, astfel ca oricine se decide sa isi achizitioneze un acvariu nu se va plictisi niciodata. Noi avem disponibile peste 200 de specii pentru acvariu sau pentru iaz”, a adaugat Mugurel Horia-Rusu.

Sfaturi de ingrijire a pestilor

Desi ingrijirea pestilor nu consuma mult timp si efort, exista cateva elemente care trebuie luate in considerare pentru a avea un acvariu cu exemplare sanatoase. Temperatura apei trebuie sa fie mentinuta la o valoare optima, precum si PH-ul apei si cantitatea de oxigen, care poate fi asigurata prin sistemul de aerare sau reducerea numarului de pesti din acvariu, iar apa trebuie schimbata treptat si nu trebuie sa contina clor. O suprapopulare a acvariului va crea o stare de stres pestilor care duce la imbolnavirea lor. De asemenea, este important sa nu existe obiecte ascutite care pot genera raniri mecanice.

În ceea ce priveste locul acvariului, acesta ar trebui sa fie ales intr-o zona fara soare excesiv si un loc in care nu se fumeaza. Nu in ultimul rand, la curatarea acvariului este indicat sa se evite folosirea spray-urilor care contin amoniac, a detergentilor, ori a substantelor chimice sau toxice. În schimb sticla acvariului, atunci cand acesta este gol, poate fi curatata cu sare fina de bucatarie, deoarece aceasta ucide o mare parte din paraziti sau microbi.

Hornbach, singurul magazin de bricolaj cu o zona speciala de acvaristica

”Îngrijirea pestilor nu este dificila, iar la Hornbach clientii pot gasi tot ceea ce le trebuie deoarece incercam sa raspundem cat mai bine cerintelor acestora si, ca urmare, oferim o larga varietate de produse, inclusiv in ceea ce priveste zona de acvaristica si ZOO. De aceea, putem spune ca Hornbach este singurul retailer de materiale de constructii si gradinarit din Romania care dedica o suprafata speciala unor astfel de game de produse, fiind astfel unul dintre cele mai competente pet shop-uri in materie de acvaristica”, a subliniat reprezentantul companiei.

Astfel, dintre cele circa 200 de specii mereu prezente in magazine, clientii Hornbach vor putea cumpara de la exemplare de dimensiuni foarte mici, de 1,5 – 2 cm, cum sunt cei din specia Paracheirodon Innesi Neon, pana la pesti foarte mari, de 22 cm, precum cei apartinand speciei Koi din Japonia. Mai mult decat atat, in zona de acvaristica pot fi gasite si broscute, raci sau melci.

„Fiecare dintre cele 5 magazine Hornbach dispune de peste 30 de acvarii care insumeaza peste 7.200 litri de apa si gazduiesc peste 3.000 de pesti, broscute, melci, raci si plante de acavriu. În afara de acestea, in magazin se regasesc mereu pe stoc circa 90 de acvarii pentru plante si animale acvatice de dimensiuni diverse, care pornesc de la 12 litri si pot ajunge pana la 400 litri, provenind de la producatori renumiti din Germania”, a mai spus Mugurel Horia-Rusu.

Acesta a subliniat, de asemenea, ca fiecare magazin Hornbach are o echipa de specialisti atent pregatiti ce pot oferi informatii importante despre speciile disponibile in magazin, cum trebuie acestea ingrijite si cum trebuie amenajat un acvariu. Astfel, clientii ce sunt interesati de zona de acvaristica, pot gasi nu doar o mare varietate de produse disponibile la raft si la comanda, ci si consiliere de specialitate, la un nivel ridicat de calitate.

Sortimentul magazinelor Hornbach in zona de acvaristica este completat si de peste 170 de produse de hrana si medicamente pentru pesti, mai mult de 60 de specii de plante acvatice, inclusiv plante de iaz, cat si de accesorii si decoratiuni pentru acvarii, precum folii autocolante, pietre, roci, radacini decorative, obiecte de fundal si decorative, filtre de apa, aeratoare, incalzitoare, neoane, produse de intretinere/curatare a apei, testere, etc.

Zona de acvaristica din magazinele Hornbach se alatura celei ZOO ce cuprinde un numar mare si variat de produse pentru caini, pisici, pasari si rozatoare, de la hrana la accesorii diverse.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro