Care este diferența dintre a fi econom și a fi avar?

Categorie: Pe scurt

Economisirea este o stare financiară pe care trebuie să o experimentăm cu toții, fiindcă ne oferă perspective deosebite atât în prezent, cât și în viitor. Este o modalitate excelentă de a evita să facem risipă și de a ne limita în ceea ce privește eventualele exgerări financiare pe care, trebuie să recunoaștem, cu toții suntem tentanți să le facem.

Desigur, există și situația în care, din dorința de a economisi să trecem într-o altă stare, care este opusul acestei, cu efecte negative și anume, avariția. Mai degrabă, decât să ajungem avari, facem economii la un nivel mai scăzut, mai luăm un credit rapid cu banii imediat în cont (pikavippi tilille heti) și tot este mai bine decât să cădem în starea economisirii fără un scop determinat, doar din plăcerea de a avea bani.

Ce înseamnă să fii econom și să strângi bani cu un scop determinat?

Analiștii financiari ne recomandă să facem economii pentru a ne pune la adăpost în ceea ce privește eventualele situații neprevăzute, pentru a acumula în vederea îndeplinirii unei dorințe sau pur și simplu, pentru a avea parte de un viitor financiar cât mai sigur. Având un scop bine determinat, ne vom stabili și o strategie financiară pentru a pune în aplicare acest plan, ceea ce înseamnă că banii proveniți din salariu/alte câștiguri vor fi cheltuiți într-un mod organizat, oferindu-li-se o întrebuințare clară. În plus, atunci când economisim cu un scop prestabilit, vom încerca întotdeauna să fim mai ponderați în modul de cheltuire și vom căuta să identificăm cele mai avantajoase soluții financiare.

Ce înseamnă să fii avar și să strângi bani fără niciun scop?

Economisirea presupune o mică doză de zgârcenie, dar, depășirea nivelului acestei stări până la apariția avariției înseamnă că persoana respectivă a uitat de scopul inițial și acum acumulează bani doar de dragul de a avea bani și într-un scop de venerare al acestora. Cei care sunt avari nu mai fac diferența dintre a fi econom și a strânge bani fără niciun plan, fără să mai țină cont de propriile dorințe sau de alte nevoi. Pur și simplu banul a devenit o plăsmuire fantezistă, fiind asimilat cu exprimarea puterii.

În timp ce un econom ar fi dispus să obțină bani dintr-un credit online fără acte (rahaa netistä ilman luottotietoja), atât timp cât este în avantajul său, un avar nici nu profită de starea sa financiară sigură și de economiile acumulate, dar ar aplica oricând pentru un credit fără dobândă, de exemplu. Avariția este o boală, în timp ce economisirea este o stare naturală pe care ar trebui să o experimentăm cu toții, pentru că este sănătoasă nu doar pentru buzunar, ci ne oferă și posibilitatea de a preîntâmpina eventualele probleme de sănătate și un viitor nesigur.

Alege întotdeauna să fii de partea corectă a economisirii, planificându-ți o strategie corespunzătoare și evită să cazi în latura negativă a acestei stări pentru a nu deveni un avar. Banii pe care îi economisești trebuie să îți servească unui scop, așa că economisește pentru a-ți împlini dorințele și nu face din bani un scop în sine!

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole

Adauga comentariu