Britanicii vor plăti 7 euro pentru a călători în țările UE

Categorie: Pe scurt

În urma Brexitului, britanicii nu vor avea nevoie de vize pentru a călători în țările Uniunii Europene, dar vor fi obligați să plătească o taxă de 7 euro odată la trei ani, informează BBC.

Comisia Europeană a confirmat faptul că cetățenii britanici nu vor avea nevoie de viză pentru a călători în țările UE, dar vor avea nevoie de un alt document care va intra în vigoare începând cu 2021. Noul document este denumit ETIAS (European Travel Information and Authorization). Acesta urmează să intre în vigoare începând din 2021.

Noul regim urmează să fie aplicat și altor 61 de țări care nu sunt membre UE, iar introducerea lui are ca scop o verificare mai atentă a celor care călătoresc pe teritoriul uniunii. Verificările atente sunt o măsură impusă de nevoia de a preveni acțiunile teroriste, devenite din ce în ce mai frecvente.

Informațiile pe care aplicanții pentru acest drept de călătorie în UE vor trebui să le furnizeze vor fi: datele de pe pașaport, studii, experiența profesională, cazier și afecțiuni medicale. Cei care aplică vor trebui să ofere informații și despre prima țară din UE pe care o vizitează.


Alte articole