Audit de mediu – unul dintre serviciile importante pentru companii

Categorie: Afaceri

In contextul in care legislatia este in continua schimbare in Romania si in Uniunea Europeana, iar provocarile lansate de tehnologie sunt tot mai complexe, multe companii trebuie sa se asigure ca indeplinesc toate criteriile legate de protejarea mediului inconjurator, managementul deseurilor si alte asemenea aspecte. In unele situatii, pe anumite proiecte, este nevoie de validarea unor criterii pentru a aplica pentru finantare sau colaborari internationale foarte profitabile. Pot fi parteneri externi, clienti importanti, care sa solicite unei companii dovezi cu privire la respectarea legislatiei referitoare la protectia mediului.

Cand este nevoie de un audit de mediu, un audit de conformare legislativa si corporativa de mediu, trebuie initiata colaborarea cu o firma de specialitate, care sa aiba experienta si competente in domeniu. “AUDITECO GES intelege importanta conformarii companiilor cu cerintele legale de mediu si sanatate si securitate ocupationala, in contextul unor provocari tehnologice tot mai complexe si a unui cadru legal în continua schimbare. Oferim servicii de evaluare detaliata a gradului de conformare a companiilor tinta cu exigentele legale in vigoare si anticipate, precum si cu standarde corporative specifice de mediu si sanatate si securitate ocupationala. Ne sprijinim clientii in a intelege sensul cerintelor legale nationale si europene, pentru a le putea aplica in mod relevant in propriile activitati”, se mentioneaza pe website-ul companiei.

Conform aceleiasi surse, aflam ca intr-un proces de audit este importanta cunoasterea solida a cadrului legislativ valabil. Firma se va baza pe abilitatile tehnice ale consultantilor pentru a intelege perfect procesele si activitatile companiilor ce beneficiaza de audit. Se anticipeaza / se reduc unele riscuri viitoate asociate problemelor de mediu si in acelasi timp se eficientizeaza activitatea prin micsorarea costurilor pentru conformare.

Un audit de mediu poate fi necesar si intr-un proces de due diligence, avand drept scop identificarea oricaror revendicari sau obligatii ca urmare a deteriorarii calitatii mediului. Poate fi cazul de posibile contaminari ale solului si apelor subterane, determinate de unele activitati actuale sau mai vechi realizate in spatiul ce face obiectul tranzactiei.

“Procesul de Due Diligence de Mediu (DDM) poate diferi in functie de tipul tranzactiei, de riscul de mediu asociat proprietatii sau de tipul proprietatii (e.g. amplasamente greenfield, operationale, brownfield), de aceea exista mai multe tipuri de astfel de evaluari: evaluare sumara de mediu, evaluare de mediu de nivel I si investigatii de mediu de nivel II, chestionare de mediu pentru DDM etc.”, mai spun cei de la AUDITECO GES.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole

Adauga comentariu