Audi ofera un upgrade software pentru 850.000 de masini in vederea reducerii emisiilor

Categorie: Pe scurt

Producatorul german de automobile, Audi, a anuntat ca va oferi un upgrade software pentru 850.000 de masini cu motoare diesel care sunt deja in circulatie. Upgrade-ul sistemului va duce la reducerea emisiilor poluante, informeaza BBC.

Conform anuntului oficial al Audi, aceasta actualizare a sistemului informatic va determina o scadere semnificativa a emisiilor in conditii reale de utilizare a masinii, pana la un nivel net inferior normelor de poluare aflate acum in vigoare. Prin acest program Audi a spus ca spera ca masinile sale cu motoare diesel sa iasa din discutie in momentul in care ar putea aparea o eventuala interdictie a acestor motoare, interdictie despre care se tot discuta.

Recent, doi dintre rivalii marcii, respectiv Mercedes si Daimler au rechemat in service peste trei milioane de masini pentru motive similare.

Rechemarea in service Audi vizeaza masinile cu motoare diesel in sase sau opt cilindri care sun incadrate in normele Euro 5 sau Euro 6. De asemenea vor fi rechemate si cateva modele ale brandurilor din grup Volkswagen si Porsche.

Actualizarea vizeaza masinile din Europa si din alte piete, cu exceptia pietei din America de Nord.


Alte articole

Adauga comentariu