Ascensiunea Bitcoin continuă. Moneda digitală ajunge la 17.000 USD

Categorie: Pe scurt

Moneda digitală Bitcoin își continuă evoluția fulminantă, ajungând în cursul zilei de vineri la 17.000 USD, după o scădere de 2.500 USD, informează BBC.

Pragul de 17.000 USD a fost depășit după ce moneda digitală a scăzut sub 14.500 USD, iar această evoluție s-a manifestat într-o singură zi.

Scepticii spun că această bulă a Bitcoin este pe cale să se spargă, la fel cum s-a întâmplat și cu celebra bulă dotcom, care după o evoluție fulminantă, a cedat brusc, fără ca nimeni să-i anticipeze finalul dramatic. Alte voci, mai optimiste, pun această evoluție pozitivă pe seama trecerii Bitcoin într-o altă eră a evoluției monedei digitale, respectiv trecerea de la un instrument financiar de nișă, la unul mainstream.

Evoluția recentă a cripto-monedei este pusă pe seama introducerii sale în circuitul de futures, respectiv, moneda poate fi cumpărată și vândută la un anumit punct din viitor la un preț stabilit în prezent. Aceste tranzacții devin din ce în ce mai populare în ciuda opoziției brokerilor de pe Wall Street care au și cerut autorităților din SUA reglementarea lor, motivând că presupun un grad ridicat de risc.


Alte articole

Adauga comentariu