Ca raspuns al atacului de la ziarul Charlie Hebdo din Paris, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg a promis sa faca din Facebook un loc unde oamenii isi pot exprima liber opiniile, fara sa le fie frica de violenta.
Zuckerberg a spus ca un avocat de origine pakistaneza a cerut in 2010, condamnarea pe viata a acestuia pe motivul ca reteaua de socializare Facebook gazduia blasfemie impotriva profetului Mohamed. Argumentul lui Zuckerberg a fost ca diferite puncte de vedere, chiar si cele ofensive, pot face lumea "un loc mai bun si mai interesant".
In trecut, Facebook a refuzat sa stearga continutul considerat ofensator de diferite grupuri religioase. Facebook a fost blocat in Pakistan in 2010, dupa ce compania a refuzat sa elimine un concurs care ii incuraja pe vizitatori sa deseneze profetul, actiune considerata blasfemie in multe comunitati musulmane. Cu toate acestea, cateva saptamani mai tarziu, interdictia a fost ridicata, dupa ce Facebook a blocat continutul pentru utilizatorii pakistanezi. Reteaua de socializare Facebook este blocata si in alte tari, precum Iran sau China.
Totusi, Facebook nu ramane indiferent la solicitarile guvernului de a elimina continutul considerat anti-religios sau blasfemie. Potrivit unui raport publicat de Facebook în luna noiembrie, cenzura pe site-ul social media în primele șase luni ale 2014 a fost de 19% mai mare decât în ultimele șase luni ale 2013.
Zuckerberg a incheiat postarea in care sustinea ca trebuie respinse grupurile de extremisti care incearca sa elimine opiniile altor persoane, cu hashtag-ul #JeSuisCharlie prin care isi arata sustinerea fata de victime, familiile acestora si fata de toti oamenii care aleg sa isi exprime liber opiniile.
Sursa: Mashable / Foto: Great Preneurs
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro