Xiaomi Poco F1, telefonul care ar putea declanșa un război al prețurilor

Categorie: IT & C

Producătorul chinez Xiaomi, a anunțat un nou model de telefon în care a încorporat caracteristici specifice modelelor high-end, dar care va fi vândut la un preț extrem de competitiv. Telefonul urmează să fie vândut sub un brand nou.

Conform BBC, Poco F1 va avea un procesor Snapdragon de ultimă generație, o baterie mai mare cu o autonomie sporită și 8 GB RAM, ajungând astfel configurație Samsung Galaxy Note 9.

Surpriza modelului nu vine însă nici de la partea de hardware, nici de la cea de software, ci de la preț. Acesta va costa semnificativ mai puțin decât vârfurile de gamă ale celorlalți producători. Mai mult, se vehiculează un preț comparabil cu cel al telefoanelor mid-level.

Această mișcare a Xiaomi îi determină pe experții din piață să afirme că ar putea fi declanșatorul unui război al prețurilor. În opinia specialiștilor, ceilalți producători ar trebui să-și regândească politica de prețuri pentru a fi competitivi în piață.

Prin acest model, Xiaomi încearcă să-și consolideze poziția pe piața din India. În același timp, dorește să se impună și în alte zone geografice.

Versiunea de top a Poco F1 ajunge la 430 USD.

Foto: MySmartPiece


Alte articole