Webinar Anca Grigorescu – Kurzarbeit, programul care îți poate salva business-ul

Categorie: Afaceri, Video

În webinar discutăm despre:
1. Ce este Kurzarbeit și care este impactul său
2. Cați angajați și câte companii estimați că vor beneficia de acest program?
3. Ce procent din salariu ar urma să primească angajatul unei companii care beneficiază de acest program?
4. Cât din salariu ar urma să fie susținut de către stat și cât de către companii?
5. Ce cheltuieli, dar și ce încasări ar avea statul prin acest program? Ce sume vor primi angajații?
6. Ce fel de companii credeți că vor putea accesa acest program?
7. De ce v-ați gândit că acest program este potrivit României?
8. Ce măsuri credeți că ar putea fi luate pentru a evita abuzurile, pentru a nu aplica la program companii care nu au nevoie de Kurzarbeit?
9. Care credeți că ar trebui să fie principala caracteristică a acestui program?
10. Când ar putea deveni funcțional acest program?

Cine este Anca Grigorescu
Anca Grigorescu are peste 20 de ani de experiență ca avocat, iar din 2006 este partener co-fondator al societății de avocatură bpv Grigorescu Ștefănică, în cadrul căreia coordonează departamentele de Dreptul Muncii și de Drept fiscal. Anca Grigorescu este recomandată de către cele mai importante publicații internaționale de specialitate: Chambers & Partners, Legal 500.

De asemenea, este coordonator al comitetului de Dreptul Muncii al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK), co-head al comitetului de Dreptul Muncii în cadrul Camerei de Comerț Americane în România (AmCham) și membru activ în cadrul employment task force din Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Din aceste poziții, Anca Grigorescu a promovat activ conceptul de Kurzarbeit drept instrument de apărare a locurilor de muncă și reluare treptată a business-ului de către companiile din România: a identificat formule compatibile cu legislația din România, avantajele și necesitatea acestuia pentru a contribui la redresarea economiei românești.

“Încă de la începutul stării de urgență am identificat ca fiind o necesitate dezvoltarea conceptului Kurzarbeit pentru economia românească. Acesta este preluat după modelul german, care există de peste 100 de ani. Am văzut această măsură ca fiind una esențială pe termen scurt și mediu pentru menținerea unui număr cât mai mare de locuri de muncă și pentru salvarea companiilor din România. Țara noastră are nevoie de acest program pentru a acoperi nevoile mediului de business care nu mai pot fi acoperite prin programele existente sau anterioare”, declară Anca Grigorescu.


Video – Webinar Anca Grigorescu – Kurzarbeit, programul care îți poate salva business-ul


Sursa: Business Days

 


Alte articole