Vrei sa schimbi furnizorul de gaze naturale? Toate informatiile de care ai nevoie le gasesti aici

Categorie: Comunicate de presa

Sunt situatii in care clientii nu sunt multumiti de alegerea furnizorului de gaze naturale pe care au facut-o in urma cu mult timp si se vad pusi in situatia de a fi necesar sa schimbe acel furnizor.

Este foarte important ca toti consumatorii sa stie ca au dreptul de a-si schimba furnizorul de gaze naturale, cu conditia respectarii conditiilor contractuale. Practic, toti consumatorii au dreptul si posibilitatea de a alege furnizorul si contractul de gaze naturale care li se potriveste, astfel incat sa poata trece de la un pret reglementat al gazelor, la unul negociat, intr-o piata libera.

Ce trebuie sa stii daca vrei sa treci de la un furnizor de gaze naturale la altul?

Clientii finali de gaze naturale au dreptul de a schimba furnizorul cu respectarea conditiilor in termen de 21 de zile de la data solicitarii.

Este important de stiut ca acest proces de trecere de la un furnizor de gaze naturale la altul, este gratuit, fiind interzisa perceperea taxelor sau tarifelor de orice natura. De asemenea, schimbarea furnizorului nu va implica niciun fel de modificari de ordin tehnic.

Potrivit Autoritatii Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), clientul final va putea incheia contracte pentru furnizarea gazelor naturale in conditii de concurenta, cu orice operator economic ce detine licenta de furnizare a gazelor naturale, serviciu care nu este limitat la o zona geografica de deservire. In plus, furnizorul de gaze naturale va vinde clientului la pretul corect si in conditiile comerciale convenite prin negociere sau prin oferta pentru care a optat.

Pentru a incheia un nou contract de furnizare a gazelor naturale, clientii trebuie sa ia legatura cu unul din furnizorii licentiati din Romania si sa negocieze conditiile comerciale si pretul de furnizare sau sa accepte oferta publicata de acesta.

Celor interesati de un astfel de proces li se recomanda sa solicite si sa analizeze in mod comparativ ofertele mai multor furnizori de gaze naturale, astfel incat sa poata alege in cunostinta de cauza cea mai avantajoasa oferta dintre cele disponibile pe piata.

Etapele procesului de schimbare a furnizorului de gaze naturale

Potrivit Autoritatii Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), etapele procesului de schimbare a furnizorului de gaze naturale includ alegerea unui nou furnizor prin simpla consultare a listei disponibile pe site-ul anre.ro. Dupa alegerea furnizorului, persoanele interesate de acest demers vor putea lua legatura cu furnizorul si vor putea negocia pretul si clauzele contractului de furnizare a gazelor naturale, astfel incat sa poata face cea mai buna alegere care, bineinteles, sa ii avantajeze.

Urmatorul pas consta in incheierea contractului cu noul furnizor si rezilierea contractului cu furnizorul vechi, luand in considerare termenul de preaviz de 30 de zile care este necesar denuntarii unilaterale.

Ulterior, clientul care vrea sa isi schimbe furnizorul de gaze naturale trebuie sa isi achite toate obligatiile fata de furnizorul de la care a primit servicii, care poate refuza rezilierea contractului din cauza facturilor restante.

 

 

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Vrei sa schimbi furnizorul de gaze naturale? Toate informatiile de care ai nevoie le gasesti aici


Alte articole