Valuta digitală și necesitatea expertizei unui avocat crypto

2 aprilie 2022

Utilizarea criptomonedelor pe post de valută digitală a dus la modificări în spațiul online, în zona e-commerce-ului. Prevederile legale cu privire la actele de vânzare-cumpărare se aplică și în mediul online, activitățile din acest domeniu sporiind semnificativ în ultimii ani. Pentru asigurarea calității tranzacțiilor și evitarea unor fraude sau furturi, este necesară apelarea la un avocat crypto specializat și autorizat.

Dezvoltarea comerțului online (e-commerce) în spațiul internațional și în România

Comerțul online nu este o afacere relativ nouă, ea se află pe piața internațională de mai bine de două decenii. Activitățile de vânzare-cumpărare dintre business-uri și cumpărători sau cumpărători și cumpărători din mediul online s-au extins de-a lungul timpului. În România, această activitate este încă în stadiul de dezvoltare.

E-commerce-ul a apărut ca o necesitate a business-urilor de a-și extinde afacerile și a-și crește profitul capital. Din partea persoanelor fizice, e-commerce-ul este o modalitate mai versatilă de a cumpăra și vinde diverse produse și servicii. Se poate spune că acest tip de activitate s-a dezvoltat în favoarea persoanelor fizice și juridice.

Din punct de vedere legal, e-commerce-ul funcționează pe aceeași bază ca orice afacere din mediul fizic. Există modalități de plată, posibilitatea de a contesta calitatea produsului/serviciului sau factura care să ateste achiziționarea produsului respectiv. Așadar, cum s-a ajuns, din acest punct, la utilizarea valutei digitale, și anume a criptomonedelor?

Istoria monedei cripto și cum a ajuns aceasta o afacere internațională

Istoria monedei cripto se poate împărți în mai multe perioade de dezvoltare:

  • În 1983, americanul David Chaum a creat o valută electronică intitulată ecash, care, în 1995, e luat denumirea de Digicash;
  • În 1998, Wei Dai publică o lucrare despre b-money, aceasta fiind descrisă drept un sistem anonimizat de distribuire a valutei digitale;
  • Anii 2000 (în mod special 2009) servesc drept anii în care s-a dezvoltat BitCoin-ul. Prima valută cripto decentralizată a fost bitcoin-ul, creată de către Satoshi Nakamoto.
  • În 2014, Marea Britanie a cerut efectuarea unor studii cu privire la relevanța criptomonedelor pentru piața engleză;
  • În 2021, El Salvador a devenit prima țară din lume care a acceptat bitcoin-ul drept legal tender (tip de valută);

După cum este sugerat, criptomonedele nu există în formă fizică, ci doar digitalizată. Din acest motiv, tranzacțiile cu criptomonede nu sunt regulate de către o bancă fizică sau a third party.

Investițiile care folosesc criptomonede pot fi supuse unor încălcări ale legii precum frauda

Am menționat mai sus că folosirea criptomonedelor în mediul online nu sunt intermediate de către o bancă fizică. Din acest motiv, pot exista situații în care tranzacțiile care utilizează criptomonede să întâmpine probleme de ordin legal. Câteva dintre aceste încălcări ale legii presupun frauda, spălarea de bani sau furtul propiu-zis.

Deși multe țări au adoptat utilizarea criptomonedelor drept valută recunoscută, multe țări au interzis comerțul cu acestea. Câteva țări dintre acestea sunt Egipt, Maroc, Pakistan și Emiratele Arabe Unite. Statutul legat al criptomonedelor diferă de la țară la țară, și fiecare guvern modifică reglementarea acestora în funcție de cum acestea afectează economia.

Criptomonedele sunt utilizate în mediul online, dar aceasta nu împiedică apariția unor chestiuni ilegale. Pentru evitarea oricăror încălcări ale legii sau pierderea valutei digitale, se recomandă apelarea la birouri de avocatură experte. Unde puteți apela la astfel de avocați, în România, experți în blockchain și valută cripto?

Buju Stanciu & Asociații, o asociație românească cu standarde înalte

Birourile de avocatură din România sunt în creștere, iar persoanele fizice care apelează la serviciilor lor sunt și ele în creștere. Astfel, necesitatea unei echipe de experți care să rezolve problemele legale din mediul online este irefutabilă.

Membrii asociației Buju Stanciu & Asociații oferă expertiză și consultanță juridică în mai multe domenii de specialitate. Câteva dintre aceste domenii de specialitate sunt:

  1. Token-uri nefungibile (NFT) și activele digitale;
  2. Protecția datelor cu caracter personal (GDPR);
  3. Drept fiscal;
  4. Dreptul imigrației;
  5. Proprietate intelectuală;
  6. Asistență în materie penală;
  7. Malpraxis medical;
  8. Dreptul muncii.

O echipă tânără și cu mulți ani de experiență, asociația Buju Stanciu & Asociații este un birou de avocatură de încredere. Nevoile dumneavoastră sunt ascultate și puse în practică în cel mai scurt timp posibil. Investițiile dumneavoastră cripto vor fi pe mâini bune și sigure, dacă decideți să apelați la consultanțele juridice ale acestei asociații.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Valuta digitală și necesitatea expertizei unui avocat crypto

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro