Uzura morală planificată a produselor Apple a declanșat o anchetă în Franța

9 ianuarie 2018

Procurorii francezi au demarat o anchetă în urma acuzațiilor care vizează practici de uzură morală planificată folosită de Apple pentru iPhone. Legea franceză interzice diminuarea intenționată a duratei de viață a unui produs doar pentru a-i determina pe cumpărători să achiziționeze unul nou, informează BBC.

În luna decembrie Apple a recunoscut că modelele vechi de iPhone au fost supuse unei alterări a funcțiilor prin actualizările sistemului de operare. În același timp a justificat această practică spunând că era nevoie de o intervenție pentru a preveni diminuarea simțitoare a autonomiei. Practicile Apple au ieșit la iveală după plângerea depusă de către un grup de consumatori care militează împotriva uzurii morale planificate a produselor.

Conform grupului, Franța este a treia țară care reacționează cu demararea unei anchete, după Israel și Statele Unite, dar este singura care cataloghează ca infracțiune uzura morală planificată a produselor, ceea ce ar putea aduce Apple sancțiuni dure, care pot însemna 5% din cifra de afaceri anuală și chiar pedeapsa cu închisoarea a celor care vor fi găsiți responsabili de aceste practici în cadrul companiei.

Grupul susține că Apple a emis o actualizare pentru a diminua intenționat viteza unor modele mai vechi de iPhone, astfel încât să înrăutățească experiența de utilizare și să determine cumpărarea modelului nou iPhone 8.

foto: cnet.com

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro