Unde au progresat si unde au regresat Samsung Galaxy S9 si S9+ fata de predecesoarele modele

Categorie: IT & C

Samsung Galaxy S9 și S9+ reprezintă două dintre cele mai bune telefoane lansate în ultimele luni la nivel mondial. Ambele variante premium sunt flagship-urile companiei coreene care domină piața mondială de smartphone-uri. Care sunt, însă, upgrade-urile față de versiunile anterioare: Samsung Galaxy S8 și S8+?

 

Deși Samsung Galaxy S9 și S9+ sunt un salt înainte pentru Samsung față de precedentele flaghsip-uri, nu la toate capitolele cele două telefoane au reprezentat un upgrade. O ușoară scădere a vieții bateriei față de modelele anterioare e unul din aceste capitole. Chiar și camerele foto, deși foarte bune, sunt sub cele ale versiunilor S8 și S8+. Cu toate acestea, mai multe lucruri au fost îmbunătățite, așa că plusurile sunt mai numeroase decât minusurile.

Samsung Galaxy S9 și S9+ arată destul de asemănător cu S8 și S8+. Au aproximativ aceleași dimensiuni, același aspect ratio de 18,5:9, ceea ce le face destul de mari, dar ușor de manevrat cu o mână. Dimensiunea ecranelor (5,8 și 6,2 inchi) nu s-a modificat, la rândul său. La fel ca S8-urile, telefoanele Samsung Galaxy S9 și S9+ au sticlă atât pe o parte, cât și pe cealaltă. Unii văd un avantaj în asta, alții susțin că acestea sunt un ”magnet de amprente”.

 

În ciuda faptului că acestea sunt acoperite cu sticlă, testele făcute de Consumer Reports au arătat că sunt mult mai rezistente decât versiunile anterioare. La 100 de scăpări pe jos, Samsung Galaxy S9 s-a ales doar cu zgârieturi minore. Samsung Galaxy S9+ a rezistat la primele 50 fără emoții, dar undeva în intervalul următoarelor 50 de scăpări, a suferit crăpături ale sticlei display-ului.


Samsung S9 eMag
Samsung S9 eMag – pret redus la 2500 ron!

Un alt aspect îmbunătățit la Samsung Galaxy S9 și S9+ față de precedentele modele este performanța procesorului. Ambele au Qualcomm Snapdragon 845, iar viteza de procesare a crescut simțitor față de S8 și S8+. Aplicațiile se încarcă într-o clipită, iar paginile web se deschid instantaneu, dacă ai o conexiune bună la internet. Sunetul a fost și el îmbunătățit la S9 și S9+, după colaborarea Samsung cu germanii de la AKG-Harman.

 

Senzorul de amprentă de la S8, care era localizat lângă camera foto, era adesea confundat cu lentila camerei. Acum, la Samsung Galaxy S9, acesta a fost mutat sub camera foto, reducând riscul de confuzie. În plus, S9 și S9+ oferă o nouă opțiune de scanare biometrică inteligentă care te lasă să folosești o combinație de recunoaștere facială și scanare a irisului, pentru deblocare.

 

Așa cum spuneam, însă, sunt și două capitole la care Samsung Galaxy S9 și S9+ par să fi făcut un pas înapoi față de versiunile S8 și S8+: camerele foto și durata de viață a bateriei.

 

Capacitatea bateriilor a rămas neschimbată: 3000 mAh la Samsung Galaxy S9 și 3500 mAh la Samsung Galaxy S9+. Procesarea mai rapidă și componentele mai performante au contribuit oarecum la o durată de viață mai scăzută. Conform Consumer Report, bateria lui Samsung Galaxy S9 ține un maximum de 22,5 ore în condiții de utilizare intensivă, în timp ce S8 avea o durată de viață de 26 de ore. Samsung Galaxy S9+ a ajuns de la 25,5 ore la doar 24 de ore de durată de viață a acumulatorului.


Alte articole