UE amendează Google cu 4,3 miliarde de euro

Categorie: IT & C

Google a primit o amendă usturătoare de la Uniunea Europeană din cauza unor probleme legate sistemul de operare pentru telefoanele mobile, Android. Valoarea amenzii este de 4,3 miliarde de euro, penalizare pe care compania trebuie să o plătească pentru folosirea sistemului de operare destinat dispozitivelor mobile pentru a-și consolida poziția dominantă pe segmentul căutărilor online. Mediul online atrage foarte multe cautari in toate domeniile de interes, inclusiv cautari gen Promopariuri realizate de exemplu de pasionatii de jocuri si sport.

Conform BBC, firma mamă, Alphabet, a primit un termen de 90 de zile pentru a-ți alinia practicile de business la cerințele organismelor europene. În cazul în care nu va respecta indicațiile, compania riscă penalități mult mai mari care poate ajunge până la 5% din cofra de afaceri zilnică obținută la nivel global.

Reprezentanții Alphabet au spus că vor face apel la această decizie.

Compania își poate permite cu ușurință să suporte amenda dacă luăm în considerare rezervele oficiale de lichidități disponibile la finalul lunii martie, rezerve care ajungeau la 103 miliarde USD, scrie BBC.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Bruxelles, Comisarul european pe probleme de concurență, Margarethe Vestager a apreciat această sancțiune ca un avantaj pentru utilizatori care, pe viitor, ar putea să aibă o alegere mult mai variată atât a sistemelor de operare mobile, cât și a opțiunilor pe care doresc să le folosească.

În același timp, CEO-ul Google răspunde spunând că ecosistemul Android a creat o paletă foarte variată de alegeri pentru utilizator.

Foto: www.digitalvidya.com

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole