UBER a fost atacat de hackeri. 57 de milioane de utilizatori au fost afectați

Categorie: IT & C

Hackerii au reușit să treacă de barierele de securitate informatică ale UBER, accesând datele personale a câtorva zeci de milioane de utilizatori. Deși atacul a avut loc în 2016, compania l-a făcut public în cursul zilei de marți, 21 noiembrie 2017.

Conform CNN, atacul a avut loc la finalul anului trecut, când două persoane din afara companiei au reușit să acceseze datele personale a peste 57 de milioane de utilizatori UBER. Hackerii au reușit să ajungă la nume, adrese de e-mail și numere de telefon. De asemenea, au reușit să ajungă și la datele de pe permisele de conducere ale șoferilor, dar doar din Statele Unite. Aproximativ 600.000 de șoferi din Statele Unite au fost afectați. Cei 600.000 sunt incluși în numărul celor afectați.

Compania nu a anunțat nici autoritățile și nici utilizatorii în momentul în care au descoperit atacul, iar noul CEO al companiei, Dara Khosrowshahi susține că doar recent a aflat despre această problemă. Khosrowshahi a preluat funcția în cursul lunii august și este cel care a demarat o anchetă internă pentru a descoperi de ce nu au fost alertate autoritățile și utilizatorii afectați.

Reprezentanții UBER spun că cei responsabili de acest atac au fost identificați și prinși, iar datele pe care acestea le-au descărcat au fost distruse. Mai mult, au fost luate măsuri suplimentare de securitate pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete.

Conform Bloomberg, UBER ar fi plătit hackerilor 100.000 USD pentru ca aceștia să distrugă datele furate, dar compania nu a confirmat această ipoteză.

Foto: TheTelegraph.co.uk


Alte articole