UBER colaborează cu NASA pentru un sistem de management al mașinilor zburătoare

Categorie: Afaceri

Uber Technologies Inc. a înaintat o propunere către NASA, propunere care prezintă viziune companiei asupra unei viitoare rețele de mașini zburătoare. Agenția spațială ar trebui să colaboreze cu UBER pentru construcția unui sistem care să asigure gestionarea în siguranță a unei astfel de rețele care ar urma să fie folosită pentru transportul urban.

Compania a anunțat că dorește să implementeze astfel de rețele care presupun decolarea și aterizarea pe verticală, în Dallas, Dubai și Los Angeles până în 2020. Până la implementare, însă, trebuie îndeplinite o serie de formalități care să certifice faptul că un astfel de sistem poate funcționa în deplină siguranță. Pentru ca proiectul celor de la Uber să devină realitate va trebui să primească aprobare și de la autoritatea aviatică. Această autoritate va trebui să găsească o modalitate prin care mașinile zburătoare să fie încadrate în traficul aerian, alături de avioane, elicoptere și drone.

Prin colaborarea cu NASA, UBER a reușit să facă un pas înainte către dezvoltarea de concepte noi de trafic aerian care vor permite operarea în siguranță a unei rețele de transport aerian urmban.

UBER lucrează și cu producători de avioane, constructori de infrastructură și profesioniști în imobiliare pentru a dezvolta rute fixe între punctele de decolare și aterizare denumite „Skyports”.

În viziunea UBER, serviciul „uberAir” va permite clienților să beneficieze de zboruri rapide în orașe și în zonele din jurul acestora.

foto: expansion.com


Alte articole

Adauga comentariu