Din ce în ce mai mult, tuburile cu LED înlocuiesc tuburile fluorescente, deoarece au avantajelor lor incontestabile:
Un tub LED nu necesită un starter sau orice altă componentă electronică, deoarece funcționează pe 230V, datorită sursei de alimentare incorporată. Tubul LED se aprinde imediat la lumina maximă și nu are nevoie de timp pentru a atimge fluxul luminos maxim. Lumina emisă de tubul LED nu pâlpâie și nu irită ochii. Iluminarea cu un tub LED, nu va produce niciodată zgomotul enervant care însoțește adesea funcționarea lămpilor fluorescente. Tuburile LED sunt produse în dimensiunile standard. Acestea pot fi instalate în locul tuburilor fluorescente numai după ce elementele electronice necesare funcționării tuburilor fluorescente au fost indepartate în prealabil.
Și, dacă tot ce s-a spus până acum nu este suficient pentru a evidenția avantajele unui tub LED față de un tub fluorescent, ar mai trebui să știi că un tub LED nu generează raze UV și IR, are o temperatură foarte scăzută și nu atrage insectele cu lumina sa.
În functie de temperature culorii, tubul LED, la fel ca toate celelalte tipuri de lămpi LED, este fabricat cu lumină albă rece 6300K, albă caldă 3000K și neutră 4000K. În funcție de tipul de dispersor, acesta poate fi transparent sau mat. Cel transparent oferă un flux luminous mai bun, iar dispersorul mat oferă o lumină mai omogenă, care este mai placuta ochiului, fenomen numit antiglare. Datorită avantajelor enumerate, tuburile LED sunt utilizate pe scară largă în sistemele de iluminat:
Pentru încăperile mari iluminate de sute de tuburi LED, se recomandă ca sursa de alimentare să treacă printr-un stabilizator de tensiune, deoarece tensiunea rețelei are fluctuatii care pot deteriora sursa de alimentare, mai ales dacă incinta este departe de stația de alimentare. Stabilizatorul de tensiune menține tensiunea în limite cele mai mici și astfel, tuburile LED conectate, vor fi protejate și vor oferi o durată de viață mai lungă.
Folosind un tub LED, pe durata lui de functionare vei economisi energie electrica dar si banii necesari inlocuirii tuburilor clasice si ajuti la reducerea aprentei de carbon. Are o durată de viață lungă iar pretul de achizitie este aproape de cel al unui tub clasic. De exemplu, pentru un tub de 1.2m, consumul unui tub LED este cuprins între 18W și 20W. Comparându-l cu tubul cu neon, la acelasi flux luminos, lumeni, care consumă 36 – 45W, putem vorbi despre economisirea energiei. Acest lucru il face foarte potrivit pentru unitățile cu consum ridicat și prelungit de energie electrică pentru iluminat, cum ar fi spitale, clădiri publice, bănci, magazine, școli, grădinițe, gări, metrou, precum și pentru iluminatul de uz casnic.
Durata lui de viață extrem de lungă 30-50.000 de ore sau 10 – 15 ori mai lungă decât tubul cu neon și costurile de întreținere practic zero, sunt o garanție a unei investiții bune. Un alt plus, este acela că atunci când îl înlocuiești nu este nevoie să cumperi echipamente speciale, deoarece, tubul LED este instalat direct în locul tubului fluorescent. Nu în ultimul rând, acest tip de produs reprezintă un alt pas înainte pentru protecția mediului. În utilizarea lui, pe lângă faptul că nu eliberează mercur, există un consum mai mic de energie electrică și resurse naturale neregenerabile.
LED-urile sunt corpuri de iluminat în stare solidă care utilizează material semiconductor în loc de filament sau gaz. Lumina LED este un cip subțire încapsulat într-o carcasă din rășină epoxidică. Acest lucru face ca tubul LED să fie mult mai puternic decât becurile incandescente obișnuite sau tuburile fluorescente. Deoarece tubul LED nu conține componente fragile precum sticlă și filamente, poate rezista la șocuri, vibrații și temperaturi extreme.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Tub LED – Economie și eficiență maximă
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro