Traian Basescu: trebuie sa raspunda cei care au furat bani de la FNA, FNI sau din petrol

Categorie: Pe scurt

Toţi cei care au furat banii de la FNA, de la FNI sau din petrol trebuie să răspundă pentru faptele lor, sustine preşedintele Traian Băsescu transmitand presei să nu mai facă propagandă celor care trebuie să răspundă în faţa instituţiilor statului


"Nu încercaţi să vă umiliţi preşedintele care vă reprezintă oriunde, în baza minciunilor unora care trebuie să răspundă în faţa legii, fie că este vorba despre furat de bani, despre furat de accize, de furat terenuri, de furat tot ce au putut să fure", a declarat, joi seară, la revenirea de la Bruxelles, Traian Băsescu, întrebat cum comentează acuzaţiile care i-au fost aduse de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Şeful statului a spus că nu înţelege de ce presa încearcă să consolideze minciuna în baza căreia el ar interveni în procesul de justiţie.

"Eu am observat următorul lucru: toţi cei care s-au îmbogăţit, când îi întreabă instanţa prin ce mijloace, au un singur vinovat: preşedintele. Ce vă pot spune este că trebuie să răspundă cel care a furat banii de la FNA, de la FNI, trebuie să răspundă cei care au furat bani de prin petrol, trebuie să răspundă cei care au furat statul. Deci nu înţeleg de ce presa încearcă să consolideze o minciună că preşedintele s-ar ocupa să îi bage în puşcărie pe cei care au furat. Ieşiţi din minciuna asta, mai ales voi, că sunteţi tineri, e păcat", a afirmat şeful statului.

Preşedintele a îndemnat mass-media românească să nu mai facă propagandă celor care trebuie să răspundă în faţa instituţiilor statului, adăugând că intervenţiile în procesul de justiţie aparţineau altor vremuri, potrivit AGERPRES. 


Alte articole

Adauga comentariu