Toyota si Mazda investesc masiv in Statele Unite

Categorie: Afaceri

Gigantii auto japonezi Toyota si Mazda se asociaza in vederea stimularii cresterii pa piata din Statele Unite. Cele doua companii vor investi 1,6 miliarde USD pentru constructia unei noi fabrici, informeaza BBC.

Conform aceleiasi surse, colaborarea dintre cele doua companii nu se limiteaza doar la proiectul comun al noii uzine din Statele Unite, ci merge mai departe, catre tehnologia vehiculelor electrice. Pentru a „parafa” parteneriatu, Toyota va prelua 5% din Mazda, in timp ce Mazda va investi in Toyota.

Previziunile constructorilor auto niponi spun ca noua uzina va produce aproximativ 300.000 de autovehicule pe an si va angaja 4.000 de oameni.

Investitia a fost salutata si de presedintele american Donald Trump. Acesta a scris pe reteaua de socializare Twitter ca este o investitie extraordinara in sectorul de productie american.

La inceputul acestui an, Donald Trump spunea ca Toyota va trebui sa suporte taxe marite pentru masinile pe care le produce in Mexic pentru piata din Statele Unite.

Cele doua companii spera sa poata incepe productia in noua uzina in 2021.

Foto: Autofocus.ca


Alte articole

Adauga comentariu