Totul despre traverse și căi ferate

Categorie: Comunicate de presa

Traversele și căile ferate sunt un subiect vast, dar interesant. Modul de montare și toate componentele unei căi ferate sunt foarte complexe. Spre exemplu, un lucru absolut esențial sunt cifrele, și mai exact lungimea ecartamentului sau și lungimea și lățimea „railway sleepers„, care trebuie respectate cu strictețe. Mai multe despre traverse de cale ferată, montarea lor și alte elemente ce țin de căile ferate vom discuta în cele ce urmează.

Tipurile de ” railway sleepers ” prezente pe piață

Atunci când vine vorba de achiziționarea unor traverse de cale ferată, pe piață există numeroase opțiuni, dar trebuie să alegi ceea ce ți se mulează cel mai bine pe nevoile tale. Cele mai cunoscute tipuri de traverse sunt cele din oțel, beton armat și lemn. Cele din lemn pot fi confecționate din lemn de esență tare sau lemn de esență moale.

Fiecare traversă de cale ferată are o durată de viață diferită, dar dacă sunt întreținute corespunzător, acestea pot să reziste foarte mult timp. Traversele din lemn, în funcție de forma lor, se clasifică în 4 categorii mari:

 • Tipul A1
 • Tipul A2
 • Tipul B
 • Tipul C.

În funcție de tipul de ecartament, se folosesc diferite tipuri de traverse. Ecartamentul este distanța dintre cele două șine paralele, adică practic lărgimea căii ferate. Spre exemplu, pentru poduri se vor folosi mereu traverse din lemn din categoria A1.

 

Traversele din lemn găsite la Fabrica Pamirco

După cum am mai menționat, fabrica noastră se ocupă doar cu prelucrarea lemnului de esență tare. Așadar, toate produsele noastre finite sunt fabricate din lemn de fag sau de stejar. Lemnul trece printr-un proces complex de prelucrare pentru a deveni un produs finit. Iată ce produse găsești la noi:

 1. Traverse de cale ferată din lemn, clasice / normale
 2. Traverse utilizate la poduri
 3. Traverse utilizare în cazul macazurilor sau încrucișărilor
 4. Cherestea: tivită sau netivită
 5. Panouri asamblate.

Traversele utilizate la macazuri / încrucișări sunt traverse de tip A1. Lățimea și înălțimea acestora este standard, și anume de 26 x 12 cm. Lungimea în schimb poate varia de la 280 cm la 560 cm, așadar aceste traverse se numesc traverse speciale.

Traversele de cale ferată normale se împart și ele în 2 subcategorii:

 • Categoria I – care au lățimea de 21 – 26 cm și lungimea de 250 – 260 cm.
 • Categoria II – care au lățimea de 14 – 16 cm și lungimea de 240 cm.

Cum prelucrăm lemnul pentru a deveni produs finit?

Întreg procesul de prelucrare al lemnului este un proces care trebuie efectuat cu multă atenție și răbdare. 3 servicii / procese importante sunt:

 • Aburirea – proces care oferă flexibilitate lemnului – se realizează la o capacitate de 40 de metri cubi în 24 h.
 • Impregnarea – cu creozot de huilă ( cărbune ), care are rol împotriva microbilor, ciupercilor sau a viermilor – realizată tot la o capacitate de 40 de metri cubi în 24 h.
 • Uscarea artificială – mult mai rapidă, mai eficientă și mai sigură decât cea naturală – se realizează la o capacitate de 300 de metri cubi în 24 h.

Traversele din lemn sunt extrem de rezistente în timp atunci când sunt fabricate și întreținute corespunzător. Acestea sunt și speciale deoarece sunt singurele care pot fi folosite în curbele mai mici sau mai strâmte, în cadrul podurilor, încrucișărilor sau în zonele cu aer foarte umed și temperaturi extreme. De asemenea, traversele din lemn sunt și mai puțin costisitoare decât cele din oțel sau beton, și reprezintă cu adevărat cea mai fiabilă variantă.

 

Descoperă și tu calitatea Pamirco!

În toată existența fabricii noastre am reușit să ne satisfacem de fiecare dată toți clienții. Suntem foarte flexibili de fiecare dată când vine vorba de necesitățile și dorințele clienților noștri. Astfel, orice comandă poate fi personalizată atâta timp cât se încadrează în ceea ce pot face experții noștri sau aparatele noastre.

Așadar, pentru informații legate de comenzi personalizate, prețuri și alte informații, te invităm să ne contactezi prin intermediul formularului de pe website-ul nostru, prin mail sau pur si simplu printr-un apel telefonic. Echipa noastră îți va fi mereu alături pentru a găsi cea mai bună variantă sau soluție pentru nevoile tale. Așadar, ce mai aștepți? Contactează-ne și colaborează cu cea mai bună companie de traverse de cale ferată din România și nu numai!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Totul despre traverse și căi ferate


Alte articole