Tot ce trebuie sa stii despre extractii dentare

Desi dintii permanenti au fost meniti sa dureze o viata, exista o serie de motive pentru care pot fi necesare extractiile dentare. Potrivit specialistilor de la https://plazadent.ro/ - clinica stomatologica din sector 6, toate extractiile dentare se fac de medici stomatologi cu o pregatire speciala, asa ca toti pacientii se pot lasa cu incredere pe mainile lor.

Inainte ca dintele sa fie scos, stomatologul ii va face pacientului o injectie cu anestezic local pentru a amortiza zona de unde va fi extras dintele. In unele cazuri, dentistul poate utiliza un anestezic general puternic. Acest lucru va duce la adormirea pacientului pe parcursul interventiei, evitand astfel disconfortul creat de durere.

Daca dintele este afectat foarte mult, stomatologul va taia gingia si tesutul osos care acopera dintele si apoi, folosind forceps, va apuca dintele si il va misca usor inainte si inapoi pentru a-l desface de osul maxilarului si ligamentele care il tin pe loc. Uneori, un dinte greu de scos trebuie extras pe bucati.

Dupa ce dintele a fost extras, de obicei se formeaza un cheag de sange. Pacientul va tine acolo un tampon de tifon pentru a opri sangerarea.

In urma unei extractii dentare, medicul stomatolog va trimite acasa pentru a va recupera. Recuperarea dureaza de obicei cateva zile.

Care sunt motivele unor extractii dentare?

Unul dintre cele mai intalnite motive implica un dinte foarte deteriorat, de la traumatisme sau carii, care nu mai poate fi reparat.

Extractii dentare | clinica stomatologica din sector 6 | Plazadent.ro

extractii dentare

Un alt motiv ar fi ca maxilarul este prea mic. Uneori, stomatologii extrag dinti pentru a pregati maxilarul pentru ortodontie. Scopul ortodontiei este alinierea corecta a dintilor, ceea ce se poate sa fie imposibil dacă maxilarul este prea mic, iar dintii nu au loc. De asemenea, daca un dinte nu poate trece prin gingie (erupe), deoarece nu exista loc in gura pentru ea, dentistul poate recomanda extragerea.

Daca o carie se extinde, va aparea infectia. Adesea, aceasta poate fi tratata prin terapia canalului radicular, dar daca este foarte severa incat nici antibioticele si nici terapia canalului radicular nu o trateaza, poate fi necesara extractia, pentru a preveni raspandirea infectiei si la ceilalti dinti si masele.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Tot ce trebuie sa stii despre extractii dentare

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro