Cei mici iubesc dulciurile, asa ca mai bine le oferiti mai degraba un tort cu fructe decat unul cu ciocolata. Este atat gustos, cat si aspectos, cu siguranta copiii vor fi atrasi de cromatica vesela obtinuta din mixajul fructelor. Cele mai indicate fructe pentru acest tort sunt portocalele, kiwi, grepfrut, mandarine.
De asemenea, puteti sa folositi la ornarea tortului si alte fructe care nu mai sunt de sezon, dar pe care le-ati pastrat in congelator. Se pot folosi felii de prune, mere, pere, zmeura, cirese, capsuni, struguri, nectarine, piersici, caise.
Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se amesteca cu faina pana la omogenizare.
Compozitia se pune la copt intr-o cratita sau intr-o forma pentru tort.
Dupa ce se coace, blatul se lasa la racit si se insiropeaza cu zeama de compot sau cu un sirop facut din apa cu zahar, de consistenta celui de la compot.
Fructele mari se taie felii subtiri (mere, pere, kiwi, piersici, caise), cele mici se taie in jumatati (struguri, capsuni, cirese, prune), cele foarte mici se pot pune intregi (zmeura).
Pe fundul aceleiasi cratite (sau a formei pentru tort) in care s-a copt blatul se aranjeaza fructele, peste care se va pune un sirop obtinut dupa metoda de mai jos.
Se pune pe foc apa cu zaharul, plicurile de zahar vanilat si cele trei lingurite de gelatina dizolvata in putina apa rece.
Se lasa sa fiarba in clocot.
Se ia vasul de pe foc si se pune la rece.
Cand s-a racit, se toarna, prin strecuratoare, peste ornamentul de fructe, apoi se introduce cratita (sau forma de tort) in frigider.
Intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
Apoi se adauga laptele amestecand continuu.
Se pune vasul pe foc. Se adauga gelatina dizolvata in apa rece si se amesteca pana cand compozitia ajunge la consistenta unei smantani mai groase. in acel moment se ia vasul de pe foc si se pune la rece.
Cand s-a racit, se adauga 500 g de frisca. Se va obtine o crema asemanatoare cu cea de la cremsnit.
Se scoate din frigider cratita (sau forma de tort) cu fructele incorporate in gelatina. Se intinde deasupra crema si peste crema se asaza blatul.
Se lasa la frigider peste noapte (circa 7-8 ore).
Dupa ce se scoate cratita din frigider, cu un cutit se desprind usor marginile tortului de cratita. Se pune cratita pentru doua secunde la foc si imediat se rastoarna tortul pe un platou.
Optional se poate decora blatul pe margini cu frisca.
» Preluat de pe LivePr.ro - Torturile cu fructe ideale pe timp de vara
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro