Daca ai stabilit locatia evenimentului si tot ce ti-a mai ramas de facut este sa alegi muzica, citeste urmatoarele sfaturi utile. Formatiile pentru nunta sunt din ce in ce mai multe si mai diverse. De aceea, este dificil de luat o decizie.
Formatiile pentru nunta se impart in mai multe categorii in functie de stilul pe care il canta. Exista formatii care canta doar muzica populara si traditionala romaneasca. Cateva exemple de formatii specializate pe muzica populara sunt: formatia Septimiu Onea din Ardeal, formatia Montana din Brasov, orchestra Fratii Stefanet din Chisinau, ansamblul etnofolcloric Plaiesii. Daca esti iubitor de folclor si iti merg la suflet melodiile populare de petrecere, ai toate motivele sa alegi o astfel de trupa. Trebuie sa recunosti faptul ca evenimentul nu este complet daca nu se canta macar cateva piese de muzica populara.
Exista formatii care interpreteaza genuri muzicale diverse, de la muzica pop, latino, rock, jazz la ritmuri de muzica populara, lautareasca, tiganeasca si machidoneasca. Printre trupele de acest gen se numara: Bravo Band din Bucuresti, Formatia Belcanto din Piatra Neamt, Formatia Atlantic din Iasi, Formatia Chef Moldovenesc din Piatra Neamt, Trupa Artizan din Bacau, Formatia Romantic din Suceava si Formatia Ideal din Buzau.
Exista trupe specializate pe cover-uri. Acestea sunt dispuse sa incante invitatii cu melodii atat din repertoriul romanesc, cat si din cel international. Cateva dintre cele mai populare trupe sunt: Nadyla Cover Band, Trupa Sing, Charm Band si Play Orchestra.
In momentul alegerii muzicii trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte. Inainte de a bate palma cu o formatie anume, discuta cu membrii despre felul in care va decurge interpretarea. La evenimente se pune accent pe cantarile in transmisiune directa. De obicei, formatiile canta live sau semi-live cu instrumentale inregistrate.
Referitor la pret, trebuie sa te astepti la costuri mari daca vrei un spectacol de calitate. Sunt multi factori care influenteaza pretul. Acesta poate varia in functie de numarul de membri ai formatiei, experienta in domeniul evenimentelor, calitatea instrumentelor muzicale si a echipamentelor. Daca iti doresti sonorizare calitativa si sisteme cu lumini de scena, pretul va creste.
Un aspect important il reprezinta existenta contractului legal. Organizatorii de evenimente nu recomanda angajarea unei formatii de nunta sau trupe de cover daca nu prezinta un contract legal. Riscul este mare pentru ca cei de la ANAF dau amenzi foarte mari care pot ajunge la ordinul zecilor de mii de euro.
In cele din urma, ai grija la formatiile nou aparute pe piata. Acestea cresc preturile in dorinta de a castiga rapid fara ca spectacolul lor sa fie de calitate. Cel mai bine este sa ceri pareri avizate pentru a nu te insela in alegerea unei formatii nunta.
Ramane la latitudinea ta daca doresti o nunta bazata pe ritmuri traditionale romanesti sau mixta, cu influente ale melodiilor internationale in voga. Analizeaza ofertele, compara preturile si alege formatia potrivita pentru tine si partenerul de viata.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Tipuri diferite de formatii pentru nunta
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro