Tipuri de radiatoare cu convector

Categorie: Comunicate de presa

Radiatoarele cu convectori sunt probabil ceva cu care sunteti familiarizat, deoarece sunt, in principiu, radiatoarele standard care se afla in moajoritatea caselor. Acestea sunt printre cele mai frecvente aparate utilizate pentru incalzirea caselor si sunt formate din doua panouri ondulate si un numar de elemente numite ”aripioare convectoare” adica benzile metalice zig-zag care se gasesc in spatele panoului, in cazul caloriferelor cu un singur panou sau intre panouri, in cazul celor cu doua panouri.

Exista doua tipuri principale de radiatoare cu convector:

  1. Calorifere cu un singur panou radiant, de tip 11, ideale pentru incalzirea rapida a unui spatiu mic. Este disponibil intr-o gama larga de dimensiuni, acest tip de radiator este perfect pentru holuri si camere mici, dar si pentru bai.
  2. Calorifere cu doua panouri radiante, de tip 22, sunt alcatuite din doua straturi de aripioare convectoare asezatae perfect intre cele doua panouri de otel. Adaugarea celor doua seturi de aripioare mareste suprafata radiatorului si ajuta la maximizarea cantitatii de caldura. Acest tip de radiator este cel mai potrivit pentru camerele mari si mijlocii.

Curentii de convectie sunt responsabili pentru circularea aerului cald in interiorul unei incaperi. Acesta este motivul pentru care aripioarele unui calorifer sunt cu adevarat importante, deoarece ele ajuta la marirea latimii caloriferului si ofera o suprafata mai mare cu care aerul poate sa intre in contact. Acest lucru permite o incalzire mai eficienta decat cea fara aripioarele convectorului. Astfel, un panou dublu si un convector dublu de tip 22 va incalzi spatiul mai repede decat varianta panoului de tip 11 de aceeasi dimensiune.

Ca si in cazul tuturor aparatelor de incalzire, pentru a va asigura ca achizitionati un aparat care face un spatiu mai cald si primitor, este importanta calcularea cantitatii de caldura ce va fi pierduta. Acest lucru depinde de o serie de factori diferiti, de la tipul de ferestre pe care le aveti si unde intentionati sa plasati radiatorul, pana la ce este deasupra si dedesubtul camerei si multe altele.

Magazinul online https://www.ecalorifere.ro/ ofera spre vanzare calorifere de baie, simple sau port-prosop, si calorifere de otel si aluminiu cu panou simplu sau dublu, dar si multe alte accesorii care sa favorizeze instalarea in siguranta a radiatoarelor!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Tipuri de radiatoare cu convector


Alte articole

Adauga comentariu