Tinerii sindicalisti se specializeaza in fonduri structurale

16 iunie 2006

Circa 250 de tineri membri ai Blocului National Sindical vor intra incepand cu a doua jumatate a lunii iunie 2006 intr-un program intens de pregatire in domeniul fondurilor structurale. Programul va dura pana in luna decembrie a acestui an si va consta in seminarii sustinute de experti ai Ministerului Integrarii Europene... ai Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, ai Ministerului Economiei si Comertului, ai Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti precum si ai Blocului National Sindical.

La sfarsitul pregatirii, in preajma aderarii la Uniunea Europeana, Romania va avea inca 250 de persoane cu varsta sub 35 de ani capabile sa elaboreze si sa gestioneze corect proiecte finantate din fondurile structurale, plus un portofoliu serios de programe ce vor contribui la dezvoltarea economica si sociala a regiunilor in care vor fi implementate.

Primul seminar se va desfasura in intervalul 19 – 22 iunie 2006 in Slanic Moldova. Printre temele pe care expertii le vor aborda se numara: prezentarea generala a institutiilor si politicilor Uniunii Europene, prezentarea fondurilor structurale (2007-2013) la nivel comunitar si in Romania, acquis-ul comunitar si Politica de Coeziune a UE, pachetul financiar pentru Romania 2007-2013, cadrul legislativ din Romania cu privire la fondurile structurale, documente pe baza carora se va realiza gestionarea fondurilor structurale, institutii din Romania cu responsabilitati in gestionarea fondurilor structurale, managementul proiectelor.

In perioada iunie – august 2006 vor fi organizate in total sase astfel de seminarii, in urmatoarele regiuni: Nord-Est (participanti din Bacau, Botosani, Iasi, nemt, Suceava si Vaslui), Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea, Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis), Nord-vest (Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare), Centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu), Muntenia Sud (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Ialomita), Sud-Est (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea).

La incheierea acestei etape se va face o evaluare a participantilor (septembrie 2006), si, in functie de rezultate, 60 dintre tinerii participanti la seminarii vor putea lua parte la cea de a doua etapa: seminarul organizat de BNS impreuna cu TAIEX in perioada 23-24 octombrie 2006. In noiembrie va fi reluata seria de sase seminarii regionale, etapa in care participantii de la primele cursuri vor aprofunda informatiile, cu accent pe schimbul de experienta si bune practici. Tinerii vor beneficia de asistenta unor experti din statele membre ale UE ce provin din structuri sindicale si au experienta in elaborarea si implementarea proiectelor finantate prin fondurile structurale.

Blocul National Sindical este increzator in rezultatele pozitive ale proiectului de pregatire a tinerilor sindicalisti si crede ca experienta pe care acestia o vor acumula va aduce un plus de valoare Romaniei dupa data aderarii.

Nicoleta Margineanu
[email protected]

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro